U toku dezinfekcija gradskih ulica, trgova, platoa i šetnica

25.04.2020. 11:53 / Izvor: Akta.ba
U toku dezinfekcija gradskih ulica, trgova, platoa i šetnica

Naredbom Štaba civilne zaštite Grada Zenica koju je potpisao komandant štaba, gradonačelnik Fuad Kasumović u srijedu, 22. aprila u večernjim satima izvršena dezinfekcije ulica Maršala Tita.

Naredbom Štaba civilne zaštite Grada Zenica koju je potpisao komandant štaba, gradonačelnik Fuad Kasumović u srijedu, 22. aprila u večernjim satima izvršena dezinfekcije ulica Maršala Tita, Trg Alije Izetbegovića, Islambegovića put, Mehmedalije Tarabara, Jevrejska (prostor oko Tržnice), plato ispred zgrade "Uglovnica", trotoari duž GGM- a i dio naselja Mokušnice.

Sve planirane površine su prema izjavi predstavnika izvođača, tretirane u skladu s planom. Korišteno je dezinfekciono sredstvo (Belosan) na bazi hlora u količini od 1 kg na sve navedene površine. Rađen je rastvor uz prisustvo predstavnika Higijensko – epidemiološke službe Doma zdravlja Zenica u omjeru 2 g / 10 litara. Vodilo se računa i da izloženost ljudi (radnika) isparenjima, ne bude veća od dva sata. Kada se radi o ulicama na kojim se odvija saobraćaj, rađena je dezinfekcija samo trotoara, a pješačke zone kompletna površina. Dezinfekciji ulica prethodilo je njihovo sapiranje čistom vodom, što je u skladu sa uputama HES-a.

Tokom 23. i 24. aprila dezinfekcije će biti izvršene na sljedećim lokacijama: Ulica Školska, MUP, IK banka, Masarykova, ulica dr. Aska Borića, plato ispred Doma zdravlja Zenica, Bulevar Kralja Tvrtka I, Tržni centar Džananović, hotel Zenica, staze na Kamberovića polju, Studentski dom i prilaz Kantonalnoj bolnici Zenica.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti