Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

U toku kreiranje ruralnog turističkog klastera u širem okruženju Sarajeva

U nastavku će se aktivno raditi na stvaranju jedinstvenog vizuelnog identiteta.

03.11.2018. 08:41 / Izvor: Akta.ba

Održana je još jedna u seriji radionica u svrhu kreiranja ruralnog turističkog klastera. Kao što je rečeno, cilj projekta je kreirati 4 turističke destinacije, svi okupljeni pod istim brendom prema preporukama klastera u širem okruženju Sarajeva.

Područje koje je obuhvaćeno projektom su Kreševo, Vareš, llijaš, Fojnica, Sarajevo Centar, Sarajevo Stari Grad, |stočni Stari Grad.

"Ovo je šire okruženje Sarajeva, sjeverni i istočni dio, i obuhvata planine Bitovnja, Vranica, Zvijezda i Ozren, Crepoljsko i Bukovik. Ciljano područje ne uključuje dijelove olimpijskih planina. Ove četiri destinacije bit će objedinjene u zajednički RT klaster sa jedinstvenim imenom, logom i vizualnim identitetom", kazali su iz udruženja Alterural.

Prof. Almir Peštek sa grupom od više od 20 učesnika uspješno završio veoma zahtjevnu etapu procesa - osmišljeno je ime klastera, te osnovne funkcionalne i emocionalne karakteristike područja djelovanja projekta.

U nastavku će se aktivno raditi na stvaranju jedinstvenog vizuelnog identiteta. Radionica je održana u Donjem Bioskom, kod gostoljubivih @djecavjetra.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti