U Travniku otvorena Cisco Akademija mrežnih tehnologija "Cisco Networking Academy – CCNA program"

14.04.2008. 14:04 / Izvor: Fena
U Travniku otvorena Cisco Akademija mrežnih tehnologija 'Cisco Networking Academy – CCNA program'

U sklopu Fakulteta Poslovne informatike u Travniku je počela je sa radom Cisco Akademija mrežnih tehnologija "Cisco Networking Academy – CCNA program".

Cisco CCNA Academy program će se odvijati u sklopu Fakulteta Poslovne Informatike u Laboratoriji informatike, saopćio je Fakultet Poslovne informatike.

Cisco Networking Academy je program obrazovanja koji polaznicima daje znanja i vještine u području internet mrežnih tehnologija, pokrenut i potpomognut od tvrtke Cisco Systems. Program danas obuhvaća preko 11.000 akademija u više od 150 zemalja širom svijeta (preko 1.9 miliona polaznika akademije u svijetu).

Nastavni program Cisco mrežne akademije dizajniran je s namjerom da polaznici steknu znanja i vještine potrebne za dizajniranje, izgradnju i održavanje manjih i srednje velikih računarskih mreža. U ponudi Fakulteta poslovne informatike trenutno su:

1. CCNA Discovery i

2. CCNA Exploration,

Rezualtati istraživanja pokazuju da su upravo Cisco® ceritifikati danas su jedni od najcjenjenijih certifikata u IT području. Certifikati dokazuju poznavanje specifične mrežne tehnologije i znanje za njenu implementaciju na Cisco® opremi. Na ovaj način, certifikati osiguravaju da njihov vlasnik, a time i kompanija u kojoj radi, bude priznati u području za koji je izvršena certifikacija, navodi se u saopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti