Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

U Travniku svečano otvorena konferencija GeTID-S 2018

01.12.2018. 11:13 / Izvor: Akta.ba

Na Fakultetu za tehničke studije Univerziteta u Travniku svečano je otvorena Prva međunarodna studentska konferencija u oblasti grafičkog inžinjerstva i dizajna – GeTID-S 2018.

Ovo je prva konferencija koja je okupila studente iz Banja Luke, Zagreba, Varaždina i Travnika.

Ispred Organizacionog odbora prisutne je pozdravila i dobrodošlicu zaželjela mr. Marija Garić, te ih upoznala sa samim programom i ciljem konferencije. Naglasila je da se konferencija sastoji od predavanja i workshopova, te najavila proglašenje najboljih radova na samome kraju konferencije. Također, prisutnima se obratila i doc. mr. Alisa Čaber osvrnuvši se na izložbu predavača, kao i gostujuća predavanja tokom dvodnevne konferencije.

Nakon što su prisutni upoznati sa sadržajem programa, predstavili su se studenti predstavnici fakulteta i učesnici Konferencije.

Na koncu, prisutne je pozdravila doc. dr. Amra Tuzović, voditeljica studija na Fakultetu za tehničke studije. Zahvalila se predstavnicima fakulteta za odziv i saradnju, te konferenciju proglasila otvorenom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti