U trgovačkim centrima širom RS počela kampanje "Naše je bolje": Promocija domaćih proizvoda

30.12.2009. 11:50 / Izvor: Glas Srpske
U trgovačkim centrima širom RS počela kampanje 'Naše je bolje': Promocija domaćih proizvoda

Osnovni cilj kampanje za promociju domaćih proizvoda "Naše je bolje", koja je 24.12.2009. godine započela u trgovačkim centrima širom Republike Srpske, jeste da se skrene pažnja potrošača na sve što je proizvedeno u RS, a naročito kada je u pitanju roba široke potrošnje.

Kazala je ovo izvršna direktorica Privredne komore RS Dragica Ristić. Ona je istakla da su praznici pravo vrijeme da se odlučimo hoćemo li podržati domaću privredu kupovinom naših proizvoda, i time uložiti u fondove, sačuvati radna mjesta i stvoriti uslove za razvoj.

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS Jasna Brkić rekla je da ovakva kampanja ukazuje na to da su domaći proizvodi prisutni na policama i da su jednako kvalitetni, ako ne i kvalitetniji od onih koji se uvoze.

Direktor Tržnog centra "Merkator" za RS Damjan Davidović istakao je da je prema određenim analizama prodaja domaćih proizvoda procentualno veća nego što je njena prisutnost na policama.
Promocija domaćih proizvoda pod motom "Naše je bolje" započela je u tržnim centrima "Merkator", "Orion" i hipermarketu "Tempo" u Banjoj Luci, u "Maksi" marketima u Bijeljini i Doboju, "Marketu 99 plus" u Trebinju i Tržnom centru "Bartula" u Istočnom Sarajevu, a trajaće tri dana.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti