U Tuzli otvoren Multicom centar za poslovnu edukaciju

22.05.2007. 08:41 / Izvor: eKapija.ba
U Tuzli otvoren Multicom centar za poslovnu edukaciju

Dana 16.05.2007. godine, Multicom d.o.o. Tuzla svečano je otvorio Centar za poslovnu edukaciju (CPE) sa ciljem stvaranja vrhunske ustanove za prijenos znanja iz oblasti biznisa, informatičkih tehnologija i stranih jezika. U proljeće 2007. godine sa radom počinju programi poslovno-informatičkog osposobljavanja za odrasle, dok su programi iz oblasti biznisa i poslovnog engleskog planirani za početak 2008. godine.

Edukacijski proces u CPE kombinuje informatiku i njenu primjenu u poduzetničkom i administrativnom okruženju, te su programi kreirani tako da pruže znanja koja su korisna i primjenjiva u stvarnom svijetu i svakodnevnom poslovanju. CPE će kombinirati različite metode edukacije, od neophodnih teoretskih nastavnih cjelina, preko rada na praktičnim zadacima, do interaktivnih i diskusionih radionica, seminarskih radova, prezentacija i snalaženja u praktičnim problematičnim situacijama.

Korisnici mogu birati prijepodnevne ili poslijepodnevne termine radnim danom ili subotom, a nastava se odvija u grupama od 5 do 10 polaznika.

CPE pruža kompletnu obuku koja će pomoći korisnicima da steknu sva neophodna znanja potrebna za dobijanje željenih certifikata. Obuka se realizuje po zvaničnim programima i na osnovu originalne literature. Nakon uspješne edukacije u CPE, korisnici će imati mogućnost izbora polaganja testova za slijedeće certifikate Multicom CPE, ECDL i Xpert ECP.

Nastava se odvija u 2 računarske učionice sa po 11 Dell notebook računara i brzim Internetom, video projektorom, štampačem, skenerom, digitalni foto aparatom i web kamerom. Korisnicima je na raspolaganju mini biblioteka i kafeterija, a sve prostorije posjeduju klimatizaciju i ventilaciju kao i pristup za osobe sa invaliditetom. Multicom CPE se nalazi u centru grada u objektu BIT Centra (Trg slobode 16) u Tuzli.

Povodom početka rada, Multicom CPE je omogućio popust od 30% za sve prijave u maju i junu 2007.

O Multicomu

Multicom doo Tuzla je pružalac Internet usluga i vodeća je firma na polju Web hostinga u BiH, pružajuću usluge hostinga na Linux i Windows serverima. Preko 400 firmi, organizacija i vladinih ustanova je prepoznalo kvalitet i pouzdanost Multicomovih usluga. Pored Web hostinga, Multicom pruža i usluge registracije .co.ba/.com/.net/.info/.biz domena, izrade Web aplikacija i Internet savjetovanja.

Više informacija potražite na http://www.multicom.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti