Vijesti

U Tuzli otvoren Multicom centar za poslovnu edukaciju

22.05.2007. 08:41 / Izvor: eKapija.ba

Dana 16.05.2007. godine, Multicom d.o.o. Tuzla svečano je otvorio Centar za poslovnu edukaciju (CPE) sa ciljem stvaranja vrhunske ustanove za prijenos znanja iz oblasti biznisa, informatičkih tehnologija i stranih jezika. U proljeće 2007. godine sa radom počinju programi poslovno-informatičkog osposobljavanja za odrasle, dok su programi iz oblasti biznisa i poslovnog engleskog planirani za početak 2008. godine.

Edukacijski proces u CPE kombinuje informatiku i njenu primjenu u poduzetničkom i administrativnom okruženju, te su programi kreirani tako da pruže znanja koja su korisna i primjenjiva u stvarnom svijetu i svakodnevnom poslovanju. CPE će kombinirati različite metode edukacije, od neophodnih teoretskih nastavnih cjelina, preko rada na praktičnim zadacima, do interaktivnih i diskusionih radionica, seminarskih radova, prezentacija i snalaženja u praktičnim problematičnim situacijama.

Korisnici mogu birati prijepodnevne ili poslijepodnevne termine radnim danom ili subotom, a nastava se odvija u grupama od 5 do 10 polaznika.

CPE pruža kompletnu obuku koja će pomoći korisnicima da steknu sva neophodna znanja potrebna za dobijanje željenih certifikata. Obuka se realizuje po zvaničnim programima i na osnovu originalne literature. Nakon uspješne edukacije u CPE, korisnici će imati mogućnost izbora polaganja testova za slijedeće certifikate Multicom CPE, ECDL i Xpert ECP.

Nastava se odvija u 2 računarske učionice sa po 11 Dell notebook računara i brzim Internetom, video projektorom, štampačem, skenerom, digitalni foto aparatom i web kamerom. Korisnicima je na raspolaganju mini biblioteka i kafeterija, a sve prostorije posjeduju klimatizaciju i ventilaciju kao i pristup za osobe sa invaliditetom. Multicom CPE se nalazi u centru grada u objektu BIT Centra (Trg slobode 16) u Tuzli.

Povodom početka rada, Multicom CPE je omogućio popust od 30% za sve prijave u maju i junu 2007.

O Multicomu

Multicom doo Tuzla je pružalac Internet usluga i vodeća je firma na polju Web hostinga u BiH, pružajuću usluge hostinga na Linux i Windows serverima. Preko 400 firmi, organizacija i vladinih ustanova je prepoznalo kvalitet i pouzdanost Multicomovih usluga. Pored Web hostinga, Multicom pruža i usluge registracije .co.ba/.com/.net/.info/.biz domena, izrade Web aplikacija i Internet savjetovanja.

Više informacija potražite na http://www.multicom.ba

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti