U Tuzli otvoren ured Grupacije poslodavaca TK pri Udruženju poslodavaca FBiH

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

U Tuzli otvoren ured Grupacije poslodavaca TK pri Udruženju poslodavaca FBiH

30.05.2019. 08:22 / Izvor: Akta.ba

U Tuzli je jučer otvoren Ured Grupacije poslodavaca Tuzlanskog kantona pri Udruženju poslodavaca u FBiH. Ured su presijecanjem vrpce otvorili Jakub Suljkanović, premijer Tuzlanskog kantona, Adnan Smailbegović, predsjednik Udruženja poslodavaca FBiH i Ramiz Karić, predsjednik Grupacije poslodavaca TK pri UPFBiH.  

Otvaranje Ureda Grupacije poslodavaca Tuzlanskog kantona pri Udruženju poslodavaca FBIH korak naprijed u opredjeljenje poslodavaca da organizirano i sistemski djeluju i u saradnji sa institucijama vlasti na nivou kantona i gradova u Tuzlanskom kantonu , sindikatima i drugim partnerima aktivno rade na rasterećenju privrede i poboljšanju poslovnog ambijenta. 

"Vlada Tuzlanskog kantona ima dobru saradnju sa poslodavcima i želimo tu saradnju i dalje razvijati. Želimo je podignuti na jedan viši nivo, naročito zbog činjenice da je u proteklih godinu dana privreda i privrednici nekako pala u drugi plan, zbog izbornih i postizbornih tema koje su dominirale. Kao Vlada TK ćemoćemo u najskorije vrijeme razmatrati zakon o poduzetničkim zonama koje će doprinijeti stvaranju boljeg ambijenta za kompletnu privredu",  istaknuo je premijer Suljkanović u obraćanju prisutnima. 

Mladen Pandurević, direktor Udruženja poslodavaca Federacije BiH naglasio je opredjeljenje UPFBiH da konkretnim aktivnostima, u saradnji sa socijalnim partnerima predano radi na kreiranju kvalitetnijeg poslovnog okruženja. 

"Ured kojeg danas otvaramo u Tuzli ide u pravcu realizacije našeg cilja da u svim kantonima u FBiH imamo urede grupacija Udruženja poslodavaca FBiH. UPFBiH ima jasno definirane ciljeve u pravcu rasterećenja privrede i poboljšanja poslovnog ambijenta. Otvaranjem ovog Ureda Grupacija poslodavaca TK pri Udruženju poslodavaca FBiH svoje aktivnosti unaprijediti i ujedno biti mjesto na kojemu će poslodavci moći dobiti informacije, biti educirani, ali i potražiti načine i modele za rješavanja problema sa kojima se susreću u poslovanju", kazao je Pandurević. 

Ured Grupacije poslodavaca TK pri Udruženju poslodavaca FBiH nalazi se u Ulici ZAVNOBiH-a 13, Hotel „Tuzla“ u Tuzli. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti