U Tuzli otvorena Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra

15.10.2016. 11:58 / Izvor: Akta.ba

Riječ je o  četverogodišnjem studijskom programu, koji čini spoj teorije i praktičnih  znanja i vještina.

U Tuzli je danas Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra svečano počela sa izvođenjem nastave u novoj akademskoj 2016/17. godini. Riječ je o  četverogodišnjem studijskom programu, koji čini spoj teorije i praktičnih  znanja i vještina, u okviru kojeg će se na dva smjera obrazovati stručnjaci u oblasti računovodstva i finansija. Takav odnos teorije i praktičnih znanja i vještina čini ovu visokoškolsku ustanovu jedinstvenu u regionu.
Osnivač Visoke škole FINra je ugledna edukativno –konsultantska kuća FINconsult, koja već 12 godina uspješno radi na stručnom osposobljavanju i edukaciji finansijsko-računovodstvenih profesionalaca u Bosni i Hercegovini.

Direktor Visoke škole za finanasije i računovodstvo Ismet Kalić na današnjoj svečanosti povodom početka akademske godine je, između ostalog, da su poslije 12 godina uspješnog rada napravili novi iskorak i sve svoje resurse, znanja i iskustva zajednici stavili na raspolaganje kroz otvaranje Visoke škole za finansije i računovodstvo - FINra.

"Obezbjedili smo našim studentima vrhunske predavače, moderne učionice, savremenu IT opremu i najbolje uslove za rad, izvrsne mogućnosti za praktičnu obuku. Studenti Visoke škole za finansije i računovodstvo će biti osposobljeni za vođenje poslovnih knjiga i izradu finansijskih izvještaja, izradu poreznih prijava, te će steći i druga praktična znanja i vještine za obavljanje finansijsko-računovodstvenih poslova. Ono što ističemo jeste da će naši studenti steći certifikat računovođe po završetku fakulteta bez dodatnog polaganja ispita", istakao je na današnojoj svečanosti Kalić.

Dodao je da poseban kvalitet jeste opredjeljenje da studente, a sutra finansijske i računovodstvene stručnjake, podržavaju i nakon završetka studija jer će na njih moći računati i tokom izgradnje svojih karijera. 

Za vanredne student smo pripremili nastavni plan i raspored časova održavanja nastave van radnog vremena i u danima vikenda, što je posebna pogodnost za one koji su uposleni, a koji imaju želju unaprijediti svoja znanja u finansijsko-računovodstvenoj profesiji i steći akademsku diplomu.", naveo je on.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti