U "Uniklimi" Sarajevo nova proizvodna linija ventilatorskih konvektora

06.12.2007. 14:20 / Izvor: Fena
U 'Uniklimi' Sarajevo nova proizvodna linija ventilatorskih konvektora

U kompaniji "Uniklima" d.d. Sarajevo, članici slovenske korporacije "Hidria" danas (06.12.2007.) je puštena u rad nova linija ventilatorskih konvektora "climmy 4" te izvršena dodjela ISO certifikata 9001: 2000.

Kako je istaknula na konferenciji za novinare direktorica "Uniklime" i "Hidrie BH" Dijana Kozadra "climmy 4" su uređaji za klimatizaciju prostora kojima se zrak može grijati, hladiti i čistiti i koji se mogu koristiti za poslovne prostore, škole, restorane i druge objekte.

"Uniklima", kako je kazala, danas ima 117 uposlenih, a ovu će poslovnu godinu završiti s 3,8 miliona dobiti, dok je 80 posto njene proizvodnje otišlo u izvoz.

Edvard Svetlik, predsjednik korporacije "Hidria", istaknuo je da je "Uniklima" zasigurno danas vodeća firma u BiH u proizvodnji naprednih sistema za grijanje i hlađenje te da ubrzano ide u pravcu regionalnog lidera u tom segmentu.

Svetlik je dodao da je korporacija "Hidria" sa svojim proizvodima prisutna na svim kontinentima, u više od 50 država i da ima 3.000 uposlenika, dok godišnji promet iznosi oko 220 miliona EUR.

S obzirom na obim posla korporacije, istaknuta je i mogućnost otvaranja dodatnog broja novih radnih mjesta u "Uniklimi".

Također, "Uniklimi" je danas slovenska certifikacijska kuća BVC dodijelila certifikat ISO 9001: 2000 nakon što je prethodno izvršila detaljnu provjeru cjelokupnog sistema upravljanja kvalitetom u firmi i utvrdila da je poslovanje u skladu s normama standarda ISO.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti