U Visokom otvorene nove prostorije Porezne ispostave

03.04.2019. 08:16 / Izvor: Akta.ba
U Visokom otvorene nove prostorije Porezne ispostave

Prilikom opremanja navedenih prostorija Općina Visoko se odazvala molbi za donaciju i pomoć i donirala kancelarijski namještaj u vrijednosti od 7. 020 KM sa PDV-om.

U Visokom, u bivšem prostoru Zavoda za platni promet jučer je upriličeno svečano otvorenje novih prostorija Porezne ispostave Visoko.

Otvorenju je prisustvovao veliki broj zvanica, direktor Porezne uprave Federacije BIH Šerif Isović, novoizabrani premijer ZDK – Mirza Ganić, direktor Porezne uprave ZDK – Sabahudin Ibrahimagić, direktor Kantonalne administrativne službe MIO/PIO – Nihad Pašalić, gradonačelnica Visokog – Amra Babić, kao i predstavnici PU Visoko.

Prilikom svečanog otvorenja prisutnim su se obratili direktor Porezne uprave Federacije BiH Šerif Isović i gradonačelnica Visokog - Amra Babić.

Isović je izrazio zadovoljstvo otvorenjem najmodernije Porezne ispostave Federacije BiH.

"Naš osnovni cilj i strategija je da Porezna uprava bude pravedna, racionalna, efikasna i transparentna institucija i vjerujem da će ove prostorije omogućiti i radnicima da budu takvi i da pravedno izvršavaju svoje obaveze radi dobrobiti svih poreznih obveznika na području općine Visoko", dodao je direktor Porezne uprave FBIH.

Gradonačelnica Babić je istakla kako su uposlenici Porezne ispostave Visoko do sada radili u malim prostorijama, što je bio glavni razlog da se novi prostor delegira prema Vladi FBIH, odnosno nadležnom Ministarstvu kao vlasniku korištene zgrade s ciljem njegovog uređenja.

"Sigurna sam da će nove prostorije ispuniti naša očekivanja, a to je da će Porezna ispostava Visoko imati dobre uslove za rad i da će efikasnije ispunjavati obaveze prema poreznim obveznicima. Porezni sistem puni naše budžete i što je taj sistem organizovaniji i naši budžeti su funkcionalniji, likvidniji, solventniji i puniji. Na dosadašnjem zalaganju se posebno zahvaljujem federalnom direktoru Porezne uprave – Šerifu Isoviću", kazala je gradonačelnica i uputila čestitke uposlenicima i svim ostalim zaslužnim za uređenje ovog objekta.

Nakon prigodnih govora zvanice su obišle prostorije opremljene modernim kancelarijskim namještajem.

Nove prostorije Porezne ispostave Visoko su odlukom Vlade Federacije BiH preuzete od Zavoda za platni promet i data na korištenje Poreznoj upravi Federacije BiH. Porezna uprava Federacije BiH je izvršila adaptaciju prostora koji raspolaže sa 416 kvadrata, a ukupna vrijednost adaptiranog prostora iznosi 216. 280, 97 KM sa PDV-om.Sredstva za adaptaciju u cjelosti je osigurala Porezna uprava Federacije BiH iz Budžeta za 2018. i 2019.godinu.

Prilikom opremanja navedenih prostorija Općina Visoko se odazvala molbi za donaciju i pomoć i donirala kancelarijski namještaj u vrijednosti od 7. 020 KM sa PDV-om.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti