U Visokom za sedam godina udvostručen broj registrovanih samostalnih djelatnosti

06.11.2020. 13:26 / Izvor: Akta.ba
U Visokom za sedam godina udvostručen broj registrovanih samostalnih djelatnosti

Za registraciju smještajnih kapaciteta predviđene su i olakšice kroz normativne akte Grada Visoko.

Stvaranje povoljnog poslovnog ambijenta na području grada Visoko rezultovalo je vidljivim porastom registrovanih samostalnih djelatnosti. Grad Visoko kroz nadležne službe kontinuirano radi na građenju, uređenju i očuvanju cijelog gradskog i prigradskog područja i naših poslovnih zona, te je takav ambijent pogodan za naše djelatnike.

U 2013. godini bilo je 1.030 registrovanih, dok je u 2019. godini broj registrovanih samostalnih djelatnosti porastao na 2.176.

Kategorije registrovanih samostalnih privrednih djelatnosti su: Trgovačke radnje, ugostiteljske radnje, obrtnici, javni prijevoz, agencije, prerada mesa i mlijeka, kućna radinost, poljoprivredna djelatnost, tradicionalni obrt, auto škole i nova kategorija smještajni kapaciteti.

Razvojem turizma i povećanim brojem posjeta gradu Visokom, građani su potaknuti da registruju sobe i apartmane u domaćinstvu, te je primjetan porast registrovanih smještajnih kapaciteta.

Za registraciju smještajnih kapaciteta predviđene su i olakšice kroz normativne akte Grada Visoko.

Grad Visoko kroz različite projekte, kako samostalno, tako i u saradnji sa svim nivoima vlasti i organizacijama, kroz različite projekte pruža pomoć i podršku samostalnim djelatnicima. Takva pomoć ogleda se kroz poticaje i donacije, kako novčane, tako i donacije resursa.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti