U Visokom za sedam godina udvostručen broj registrovanih samostalnih djelatnosti

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

U Visokom za sedam godina udvostručen broj registrovanih samostalnih djelatnosti

Za registraciju smještajnih kapaciteta predviđene su i olakšice kroz normativne akte Grada Visoko.

06.11.2020. 13:26 / Izvor: Akta.ba

Stvaranje povoljnog poslovnog ambijenta na području grada Visoko rezultovalo je vidljivim porastom registrovanih samostalnih djelatnosti. Grad Visoko kroz nadležne službe kontinuirano radi na građenju, uređenju i očuvanju cijelog gradskog i prigradskog područja i naših poslovnih zona, te je takav ambijent pogodan za naše djelatnike.

U 2013. godini bilo je 1.030 registrovanih, dok je u 2019. godini broj registrovanih samostalnih djelatnosti porastao na 2.176.

Kategorije registrovanih samostalnih privrednih djelatnosti su: Trgovačke radnje, ugostiteljske radnje, obrtnici, javni prijevoz, agencije, prerada mesa i mlijeka, kućna radinost, poljoprivredna djelatnost, tradicionalni obrt, auto škole i nova kategorija smještajni kapaciteti.

Razvojem turizma i povećanim brojem posjeta gradu Visokom, građani su potaknuti da registruju sobe i apartmane u domaćinstvu, te je primjetan porast registrovanih smještajnih kapaciteta.

Za registraciju smještajnih kapaciteta predviđene su i olakšice kroz normativne akte Grada Visoko.

Grad Visoko kroz različite projekte, kako samostalno, tako i u saradnji sa svim nivoima vlasti i organizacijama, kroz različite projekte pruža pomoć i podršku samostalnim djelatnicima. Takva pomoć ogleda se kroz poticaje i donacije, kako novčane, tako i donacije resursa.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti