U Vogošći opremljena sala za psihofizičku pripremu trudnica

29.05.2012. 15:36 / Izvor: eKapija.ba
U Vogošći opremljena sala za psihofizičku pripremu trudnica

Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva Kantona Sarajevo osposobio je salu za psihofizičku pripremu trudnica za porođaj na lokalitetu Vogošće u ulici Igmanska bb u sklopu objekta Doma zdravlja. Ovim će od danas od 17:00 sati i zvanično započeti pružanje dodatne medicinske usluge za buduće majke koje stanuju na području pomenutih općina, navodi se u saopćenju.

Priprema trudnica za sada će se obavljati dva puta sedmično – utorkom i četvrtkom sa početkom u 17:00 sati, a tretmani i vježbe će trajati 90 minuta. Prijave na termine će se vršiti putem telefona 033/434-135 begin_of_the_skype_highlighting FREE 033/434-135end_of_the_skype_highlighting.

Sala za psihofizičku pripremu trudnica za porođaj osposobljena je i opremljena uz finansijsku pomoć Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo i angažman uposlenih u JU "Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva Kantona Sarajevo", te donatora "FAMILY-PLUS" d.o.o. - ekskluzivnog zastupnika "CRYO-SAVE" -a za Bosnu i Hercegovinu i firme "HIPP" Predstavništvo za BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti