U Zagrebu održan Međunarodni simpozij gospodarenja otpadom

06.12.2018. 09:39 / Izvor: Akta.ba
U Zagrebu održan Međunarodni simpozij gospodarenja otpadom

Simpozij je okupio eminentne stručnjake i znastvenike u području gospodarenja otpadom iz cijele regije.

XV. Međunarodni simpozij gospodarenje otpadom Zagreb 2018 održan je od 03.12.2018.-05.12.2018. godine u organizaciji International Solid Waste Association (ISWA) Hrvatske udruge za gospodarenje otpadom (HUGO) i Sveučilišta u Zagrebu Geotehnički fakultet.

Simpozij je okupio eminentne stručnjake i znastvenike u području gospodarenja otpadom iz cijele regije.

Iz BiH je na ovom prestižnom događaju učestvovao Tomislav Grizelj, direktor firme Grizelj sa svoja tri rada odobrena od strane Znanstveno-organizacijskog odbora i zanimljivim temama koje su propraćene punom sale i još zanimljivijim komentarom i interakcijom tokom prezentacijie.

Radi se o temama Alternativna energija iz otpadaOtpadni mulj kao energent i Korištenje energetskog potencijala otpadnog mulja za grijanje i hlađenje.

Ovogodišnji znanstveno – stručni simpozij analizirao je velike promjene u cjelokupnom sustavu gospodarenja otpada u svim segmentima, s posebnim naglaskom na energetsku oporabu, gospodarenje otpadnim muljem te otpad od plastike.

Cilj ovog simpozija bio je da se suradnjom znanstvenog i stručnog sektora te drugih dionika u sustavu gospodarenja otpadom, za ove goruće probleme iznađu kvalitetna rješenja koja će problematiku cjelokupnog gospodarenja svim kategorijama otpada sagledati sa aspekta načela gospodarenja otpadom, hijerarhije gospodarenja otpadom i kružnog gospodarstva.

Inače, XV. Međunarodni simpozij gospodarenja otpadom Zagreb 2018. god. tradicionalno se održava već 30 godina.

Kružno gospodarstvo stavlja naglaske na novi pristup cjelovitom sustavu gospodarenja otpadom, a time i dodatne izazove svim dionicima sustava. Od donošenja Plan gospodarenja otpadom za Republiku Hrvatsku 2017-2022. godine, aktivnosti za uspostavljanje cjelovitog sustava gospodarenja otpadom sve su intenzivnije. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti