U Zavidovićima na pomolu investicija od 20 mil. KM koja donosi 220 radnih mjesta

25.08.2018. 11:43 / Izvor: Akta.ba
U Zavidovićima na pomolu investicija od 20 mil. KM koja donosi 220 radnih mjesta

GMC firma koja planira ovu investiciju postoji već nekoliko godina, i njeno sjedište je u općini Usora.

U Kabinetu općinskog načelnika Zavidovića upriličena je posjeta vlasnika firme GMC- Global Metal Construction, općinskom načelniku Hašimu Mujanoviću.

U toku posjete vlasnici firme, Velid Muharemović i Adem Dizdarević, predstavili su ono čime se firma bavi i koji su to rezultati koje su ostvarili u proteklom periodu.

GMC firma postoji već nekoliko godina, i njeno sjedište je u općini Usora. Cilj osnivanja ove firme bio je proizvodnja čeličnih konstrukcija ali vremenom su se orijentisali i na druge djelatnosti kao što su montaže visokoregalnih automatiziranih skladišta.

U kratkom roku ostvarili su pozitivne rezultate nakon čega su se otvorile šanse i vidove poslovanja poput montiranja  metalnih konstrukcija, prodaja i montiranje panela. GMC d.o.o. danas ima ugovore o poslovnoj saradnji sa firmama Vem system i Vem montagio iz Italije, kao firmama dobavljačima koje svojim iskustvom i pristupom omogućavaju kontinuiran model dostave robe, odnosno novih i polovnih paletnih regala, metalnih konstrukcija i panela.

Također firma uspješno prodaje polovne skladišne sisteme i metalne konstrukcije na domaćem i stranom tržištu.

Postoje još dva segmenta poslovanja koja su veoma važna a to su izrada specijalnih čeličnih konstrukcija i trgovina skladišne opreme kao što su arhivski i konzolni regali, police itd. Trenutno su jedan od najvećeih dobavljača na području Bosne i Hercegovine. Cilj posjete je iznalaženje adekvatnog prostora na području općine Zavidovići, gdje bi ova firma započela sa radom i proizvodnjom iz metalske oblasti. U prvoj fazi realizacije planirano je 5 hiljada kvadratnih metara a u drugoj 20 hiljada m2 potrebnog prostora.

Za realizaciju ovog projekta biće potrebno oko 20 miliona KM, a firma bi upošljavala 200-220 zaposlenika u početku, a broj zaposlenih bi se povećavao shodno povećanju proizvodnog kapaciteta. Ponuđene su tri lokacije pogodne za obavljanje ove vrste proizvodnje a konačnu odluku o odabiru lokacije vlasnici će donijeti 15. septembra, kada je planirana još jedna posjeta općini.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti