U Zavidovićima prijavljena 202 klizišta

23.05.2014. 09:07 / Izvor: Fena
U Zavidovićima prijavljena 202 klizišta

Ponovno je u funkciju ulica Pinkasa Bandta, što je uveliko olakšalo odvijanje saobraćaja na putnim pravcima od Zavidovića prema Žepču, Banovićima i Maglaju.

Klizišta koja su ugrozila ili uništila stambene objekte su pod monitoringom stručnih timova Općine Zavidovići koji daju savjete i upute kako zaustavitI dalji prodor klizišta, te kako zaštiti preostale dijelove stambenih objekata koji su oštećeni ili ugroženi djelovanjem klizišta. Ukupan broj klizišta zaključno do momenta slanja izvještaja iznosi 202.

Na području Zavidovića snadbijevanje građana vodom iz gradskog vodovoda se stabilizovalo, ali zbog velike i nekontrolisane potrošnje vode još uvijek pojedina rubna područja, koja su na većoj nadmorskoj visini i koja se vodom snadbijevaju iz pumpnih postrojenja nemaju povremeno vodu.

Tokom jučerašnjeg dana uz pomoć studenata iz Sarajeva, kojih je došlo oko 150 sa četiri autobusa nastavljeno je čišćenje užeg gradskog jezgra i naselja Dolina. Ponovno je u funkciju ulica Pinkasa Bandta, što je uveliko olakšalo odvijanje saobraćaja na putnim pravcima od Zavidovića prema Žepču, Banovićima i Maglaju.

Sa naplavljenjih površina i dalje se vrši odvoz mulja, granja, smeća i ostalog na gradsku deponiju.

Službe Higijensko epidemiološke zaštite rade na terenu, a izvršena je obuka dobrovoljaca pripadnika Službe za dezinfekciju tako da se radi sa više grupa i sa više vozila.

U mjestu Kovači kod Zavidovića specijalizirana ekipa ''A'' tima za uklanjanje mina Federalne uprave civilne zaštite izvršila je uklanjanje jedne tenkovske mina 85 mm, tkz. ‘pancirna’, i jedne ručne bombe, u ulici Pinkasa Bandta, koje je donijela voda.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti