Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

U Zenici počeli 12. dani organske proizvodnje

20.09.2018. 08:54 / Izvor: Akta.ba

Pod pokroviteljstvom Gradske uprave i gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića, a u organizaciji Saveza udruženja organskih proizvođača FBiH jučer su na Trgu Alije Izetbegovića otvoreni 12. dani organske proizvodnje "Zenica 2018".

"Našim građanima, naši proizvodi", slogan je manifestacije koja je okupila tridesetak učesnika iz više gradova iz cijele BiH. Najviše izlagača je očekivano sa područja grada Zenica koji su se sugrađanima predstavili sa kvalitetnim organskim poljoprivrednim proizvodima.

"Grad Zenica je u 2017. godini za podsticaje poljoprivrednim proizvođačima u budžetu osigurao više od dva miliona KM, od čega je u ovu oblast za bh. uslove utrošeno rekordnih 733.610 KM. U budžetu za 2018. godinu, poljoprivredne proizvođače podržat ćemo sa 600.000 KM i to su sredstva koja značajno mogu doprinijeti razvoju poljoprivrede i jačanju ruralnog razvoja", kaže Senada Sejmenović, stručni savjetnik za poljoprivredu u Službi za privredu i upravljanje razvojem Grada Zenica.

Kako su tokom otvaranja sajma istakli Amra Mehmedić, šefica pomenute Službe i Sead Herceg, predsjednik Udruženja "Organsko FBiH", ovakve manifestacije idealna su prilika za promociju proizvoda i potencijala domaćinstava koja se bave poljoprivredom.

Istaknuto je takođe, kako će Gradska uprava Zenica u narednom periodu još snažnije podržavati ovu oblast. U znak zahvalnosti za podršku poljoprivrednim proizvođačima i Udruženju "Organsko FBiH" priznanje "Zlatna korpa organskih proizvoda" dodijeljeno je gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću koji je zbog ranije preuzetih obaveza bio spriječen prisustvovati svečanosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti