Učešće EMC d.o.o. na Međunarodnom sajmu gospodarstva

25.04.2016. 08:36 / Izvor: Akta.ba
Učešće EMC d.o.o. na Međunarodnom sajmu gospodarstva

Sa sloganom "WiFi za sve!" EMC je kao izlagač iz bogate palete proizvoda i usluga posebnu pažnju posvetio rješenjima iz oblasti bežičnih internet sistema za hotelijerstvo, ugostiteljstvo i javne lokacije, te rješenjima za izgradnju sigurnih podatkovnih mreža posebno prilagođenim malim i srednjim preduzećima.

Međunarodni sajam gospodarstva "Mostar 2016" je događaj koji je u protekloj sedmici zasjenio sva ostala događanja u regiji. Preko 800 izlagača iz 24 zemlje svijeta su predstavile svoje kompanije i mogućnost zajedničke privredne saradnje kako bi zajedno unaprijedili privredu u regiji, ali i svijetu. Drugi veoma važan aspekt sajma bila je i posjeta velikog broja državnika iz regije, obećavajući bolju političku klimu i veliki broj zajedničkih projekata. Kako je rečeno iz Ureda za informiranje Mostarskog sajma, opća ocjena je da je ovogodišnji Mostarski sajam nadmašio očekivanja i organizatora i izlagača.

Sa sloganom "WiFi za sve!"  EMC je kao izlagač iz bogate palete proizvoda i usluga posebnu pažnju posvetio rješenjima iz oblasti bežičnih internet sistema za hotelijerstvo, ugostiteljstvo i javne lokacije, te rješenjima za izgradnju sigurnih podatkovnih mreža posebno prilagođenim malim i srednjim preduzećima.

U saradnji  sa partnerima i sponzorima, EMC prezentirao i demonstrirao je načine izgradnje mrežnih, bežičnih i sigurnih rješenja:

  • CheckPoint – koji i za male firme, nudi veliku sigurnost!
  • Juniper Networks – pouzdana mrežna rješenja kao osnova za razvoj biznisa, mreža = business!
  • Ruckus Wireless – svjetski lider u proizvodnji bežične opreme, sa svojom impozantnom tehnologijom pametnog odašiljanja signala. Predstavljen je brži, dalji, jači i jednostavno pametniji WiFi!

"Na svom primjeru demonstrirali smo kako uz rješenja Juniper Networks i CheckPoint naš izložbeni sajamski prostor predstavlja jedinstven informacioni sistem sa našim uredom u Sarajevu. Koristili smo sve resurse našeg udaljenog ureda u Sarajevu, uključujući i telefoniju, što nam je omogućilo da tokom cijelog trajanja sajma budemo i putem fiksne telefonije dostupni našim klijentima!

Ovo je bila i svojevrsna demonstracija koncepta Ured u oblaku!  - način na koji bi Vam Vaš ured bio uvijek dostupan, gdje god se nalazili. Ured u oblaku, upotpunili smo i pravim "cloud sistemom", jer smo i kroz naše dugogodišnje partnerstvo sa Microsoftom  prezentirali najpopularniji set produktivnih poslovnih alata kroz Microsoft Office 365 paket. Posebno izdvajamo korištenje SharePoint Online za internu i/ili eksternu kolaboraciju saradnika, MS Skype za telefoniranje, MS Azure servisa, te upotrebu servisa za javnu objavu. Upravo smo našu sajamsku stranicu, sajam.emc.ba , javno objavili, kao primjer korištenja SharePoint Online, a ujedno je koristili u marketinške svrhe tijekom naših priprema, a i boravka na sajmu. Kako je naša firma prepoznatljiva kao IT sigurnosna firma, sajam.emc.ba smo zaštitili partnerskim, tj. jednim od najboljih sistema za to – Incapsulom, a koja je zabilježila preko 20 000 pregleda tokom sajma", ističu iz kompanije EMC.

Vođeni sloganom "Wifi za sve!" svim prisutnim posjetiocima hale 1 kompanija EMC pružila je besplatnu WiFi uslugu. Sa samo jednim uređajem Ruckus Wireless pokrili su čitav izložbeni paviljon od preko 5.000 m2, a za sam kvalitet ove usluge dobili su veliki broj pohvala od svih prisutnih, jer su u situacijama opetrećenja drugih dostupnih mreža, ponudili pouzdan izlaz na internet.

Kroz aplikaciju za analitiku i marketing, kojom su nadogradili ponuđeni bežični internet, dodatno su demonstrirali kako se WiFi može koristiti kao medij za marketinške promocije što u konačnici dovodi do povećanja poslovanja.

Osim aktivnosti izlagača u okviru izložbenog prostora, u saradnji sa drugim partnerima, EMC uzeo je učešće u prezentacijsko – konferencijskim aktivnostima.

Već prvog dana sajma, u saradnji sa partnerom Comtrade Distribution, EMC održao je prezentaciju na temu "Integracija svakodnevnih poslovnih procesa uz servise i alate iz oblaka". Prisutnim gostima su demonstrirali upotrebu Office 365 i Microsoft Azure, kroz svoja rješenja za upravljanje dokumentima DMS, platformom za administrativne poslove, te platformom za poslovnu produktivnost.

Svakako da okosnicu učešća firme EMC d.o.o. na sajmu predstavlja konferencija "WiFi u turizmu i ugostiteljstvu" održana drugog dana sajma u organizaciji Ministarstva trgovine, tuzima i okoliša HNK, a na kojoj je firma EMC nastupila kao programski partner. Konferenciju su otvorili ministar turizma, trgovine i okoliša HNK, g. Ajdin Teletović, te predsjednik Vlade HNK/Ž, g. Nevenko Herceg, a istoj su prisustvovali uvaženi predstavnici vlade, hotelijeri i ugostitelji, turističke agencije, institucije za promociju turizma i jedinice lokalne zajednice. U okviru ove konferencije istaknuto je kako je Wi-Fi jedan od visoko prioritetnih zahtjeva turista, i nešto što neizostavno upotpunjuje turističko-ugostiteljsku ponudu naše zemlje. Kao tehnološki partner kroz prezentaciju smo pokazali na koji način bi WiFi infrastruktura trebala funkcionisati za potrebe hotelijera i ugostitelja, te kako šira zajednica može iskoristiti potencijale WiFi-ja za promociju destinacija i turističke ponude.

"Za kraj, možemo reći da smo učešćem na sajmu ostvarili značajne kontakte i izvjesnu buduću saradnju sa zadovoljavajućim brojem domaćih i inostranih partnera i klijenata. Zahvaljujemo se našim sponzorima i partnerima na ukazanom povjerenju, posebno na ukazanom povjerenju Ministarstva turizma, trgovine i okoliša HNK, te organizaciji sajma.  Ovo je jedan svijetli primjer poticaja privrede u našoj zemlji i regiji, i mi se nadamo novim sličnim prilikama za promociju naših usluga i rješenja", ističu iz kompanije EMC d.o.o. Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti