Učinite početni korak i prijavite se na trening Lean Six Sigma Yellow Belt

11.05.2018. 10:29 / Izvor: Akta.ba
Učinite početni korak i prijavite se na trening Lean Six Sigma Yellow Belt

Agilnost, efektivnost i efikasnost ne mogu se nažalost uvesti dekretom vlasnika ili menadžmenta.

Živimo u svijetu u kojem se promjene dešavaju munjevito i samo oni koji umjesto velike inercije imaju mogućnost hitrog zaokreta mogu u takvom svijetu uspješno poslovati. Mnoge kompanije, uklj. one velike i „neuništive“ su to već na svojoj koži osjetile, a neke od njih danas više i ne postoje ili su pak morale promjeniti vlasnike.

Agilnost, efektivnost i efikasnost ne mogu se nažalost uvesti dekretom vlasnika ili menadžmenta. Takve se karakteristike moraju izgraditi. Kada se izgrade, organizacija može za sebe reći da je postala izvrsna. Kao sinonim za izvrsnost, mi u firmi Targer uvodimo novu karakteristiku kompanija: Poželjnost.

Bez poželjnosti prije svega kupcima nema biznisa nikako. Pa onda uposlenicima, uklj. tu i rukovodstvo. Dalje, poželjnost državnoj upravi i lokalnoj zajednici. Ne zaboravimo da je dobro biti poželjan i dobavljačima. Ukoliko su sve prethodne kategorije zadovoljne kompanijom, a struktura i procesi su optimalno posloženi, ona će poželjna biti i svojim vlasnicima. Jer će oni u tom slučaju imati stabilan i dugoročno održiv profit.

Kao što uvijek postoji ta dilema koja borilačka vještina čovjeka najbolje priprema za stvarne fizičke okršaje, slična dilema postoji i po pitanju poslovno-operativnih metodologija. Iako je Lean Menadžment pod nazivom Toyota Sistem ili Just in Time dugo vremena smatran samo za jednu u moru opcija, njegov pobjednički pohod širom svijeta nije ostavio dileme ni kod najvećih protivnika. Danas se Lean smatra borilačkom vještinom koja sveobuhvatnim pristupom najviše doprinosi konkurentnosti u poslovnom svijetu, i to ne samo u proizvodnim operacijama. On se čak prožima i do medicinskih, javnih ili humanitarnih organizacija.

Šta mi u Targeru nudimo? Koristeći duh i tehnike metodologije, želimo i možemo pomoći kompanijama da budu još poželjnije na tržištu, a samim tim održivo profitabilne.

Naša podrška se izvodi na više mogućih načina, npr:

  • Edukacije i obučavanje uposlenika (Plan i program)
  • Uvođenje cjelovitog programa Lean - Six Sigma (ili Operational Excellence – Operativna izvrsnost ili Continuous improvement – Kontinuirano poboljšanje)
  • Savjetovanje klijenata na uvođenju metoda
  • Vođenje projekata optimizacije ili uvođenja novih procesa
  • Uvođenje pojedinih tehnika: 5S, Kanban, Pull, A3, Value stream mapping, Kaizen, SMED, TPM, Poka Yoke, Hoshin-KPI, Gemba walk, itd.

Da to umijemo i možemo, pokazuju izvedeni projekti. Članovi našeg Lean - Six Sigma tima imali su priliku preko raznih majstora u brojnim kompanijama osvajati vještine ovih metoda, te ih kao vođe programa, projekata ili timova primjenjivati ne samo u BiH i regionu, nego npr. u Njemačkoj ili SAD-u. Danas u firmi Targer iza sebe imamo realizirane brojne aktivnosti za renomirane klijente, od seminara do značajnih optimiranja poslovnih procesa.

 

Ne postoji razlog da Vam ne predočimo kako možete postati ili ostati poželjna organizacija.

Učinite početni korak i prijavite se na trening Lean Six Sigma Yellow Belt. Prijave možete izvršiti putem e-maila: targer.soi@targer.ba

Za više informacija o treningu LSS Yellow Belt i online prijavi: http://www.targer.ba/soi/seminar.php?id=37

 

Broj mjesta je ograničen. Još 4 slobodna mjesta!  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti