Učvršćeno poslovno partnerstvo "Klasa" i holandskog distributera halal proizvoda

22.12.2007. 10:57 / Izvor: Fena
Učvršćeno poslovno partnerstvo 'Klasa' i holandskog distributera halal proizvoda



Nedavno održani Svjetski sajam halal proizvoda u Abu Dhabiju učvrstio je poslovno partnerstvo "Klasa" i "Marhaba Halal Fooda" iz Holandije, glavnog distributera halal proizvoda na tržište Evropske unije i Bliskog istoka.

Rezultat je petogodišnji ugovor o distribuciji osam Klasovih proizvoda iz programa Novi dan, a prva isporuka predviđena je za naredni mjesec, saopćeno je iz Klasa.

Direktor Sektora izvoza u Klasu Benjamin Vukotić tim je povodom kazao kako su Klasovi proizvodi preko spomenute holandske firme već ušli u velike trgovačke lance u Holandiji i Velikoj Britaniji.

Dodao je da su poslovni kontakti s tom kompanijom uspostavljeni i ranije, a zahvaljujući kvalitetnom nastupu Klasa na Svjetskom sajmu halal proizvoda saradnja je učvršćena.

Osim pozitivnih reakcija na ukus i kvalitet proizvoda, predstavnici Klasa su se iz Abu Dhabija vratili s brojnim poslovnim kontaktima s distributerima iz Indonezije, Malezije i Južnoafričke Republike.

Ovoj je bh. firmi ponuđeno i učešće na sličnom sajmu u Johannesburgu (JAR).

Svjetski sajam halal proizvoda okupio je oko 60 izlagača halal certificiranih proizvođača iz cijelog svijeta.

Organizator učešća bh. proizvođača bila je Agencija za certificiranje halal kvalitete BiH, a cilj je bio predstaviti tome dalekom i zahtjevnom tržištu kvalitetne halal domaće proizvode i što bolje pozicionirati bh. certificirane proizvođače na svjetskom tržištu halal proizvoda.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti