Udruženim snagama do novih investitora

30.01.2018. 12:20 / Izvor: Akta.ba
Udruženim snagama do novih investitora

Direktorica firme Via Media Vesna Beganović posjetila je Agenciju za unapređenje stranih investicija BiH.

Direktorica firme Via Media Vesna Beganović posjetila je Agenciju za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) kako bi se upoznala s aktivnostima koje Agencija provodi na promociji mogućnosti za investiranje u BiH, kao i najavljenom učešću FIPA-e na Annual Investment Meeting (AIM) u Dubaiju.

Direktor Gordan Milinić predstavio je rad i nadležnosti Agencije na polju promocije zemlje i pronalasku investitora, prikupljanju investicionih projekata, planu učešća na investicionoj  konferenciji AIM, kao i planove na realizaciji medijske kampanje "Invest in BiH" koju bi trebalo finansirati Vijeće ministara BiH.

S obzirom da je Via Media u 2017-toj ponovo pokrenula svoj ured u UAE, Via Media Dubai, angažirana je na brojnim projektima u GCC regiji. Imajući u vidu već izgrađenu mrežu kontakata dogovoreno je da potencijalne investitore s kojima se susreće u UAE uputi na FIPA-u radi predstavljanja mogućnosti za ulaganje u našu zemlju.

Zajednička je procjena da su investitori iz UAE najviše zainteresirani za ulaganja u turizam, zdravstveni turizam, te ulaganaja u infrastrukturalne projekte.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti