Udruženje NERDA i Općina Tuzla pokrenule aktivnosti u okviru Garantnog fonda - 500.000 KM za podršku MSP

14.09.2009. 15:35 / Izvor: Fena
Udruženje NERDA i Općina Tuzla pokrenule aktivnosti u okviru Garantnog fonda - 500.000 KM za podršku MSP

Na osnovu potpisanog ugovora s Udruženjem za razvoj NERDA Općina Tuzla pokrenula je aktivnosti u okviru Garantnog fonda za mala i srednja poduzeća tuzlanske općine.

Putem Fonda omogućen je pristup povoljnim kreditnim sredstvima za mala i srednja poduzeća u oblastima kao što su proizvodnja i zanatstvo, usluge, nove tehnologije, turističke djelatnosti i slično, saopćeno je iz Službe za razvoj i poduzetništvo Općine Tuzla.

Ukupan raspoloživi kreditni potencijal za dodjeljivanje sredstava poduzetnicima je 525.000 maraka, a formiran je na osnovu sredstava odobrenih iz općinskog budžeta, kao i sredstava Razvojnog fonda Udruženja za razvoj NERDA.

Zainteresirana mala i srednja poduzeća s područja općine Tuzla mogu podnijeti zahtjev za apliciranje za ova sredstva putem konkursa koji je otvoren do 5. oktobra 2009. godine. Iznos sredstava za apliciranje je od 5.000 do 40.000 maraka, period otplate do 60 mjeseci, a kamatna stopa 3,5 posto.

Prednost kod odobravanja kreditnih sredstava iz ovog fonda imat će mala i srednja poduzeća koja će realizacijom projekata otvoriti nova radna mjesta odnosno stvoriti uvjete za zadržavanje postojeće zaposlenosti i radnih mjesta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti