Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Udruženje poslodavaca FBiH najavilo krivičnu prijavu protiv rukovodstva UIO

14.03.2018. 07:41 / Izvor: Fena

Udruženje poslodavaca Federacije BiH (UPFBiH) odlučilo je jučer na sjednici Upravnog odbora da će najvjerovatnije pripremiti krivičnu prijavu protiv svih članova Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje BiH i svih direktora te institucije do danas.

Razlog za krivičnu prijavu, kako je istaknuto, je šteta koja je zbog njihovog nerada učinjena budžetima i poslodavcima jer ne postoji mogućnost naplate PDV-a od stranih prijevoznika kada voze u Bosni i Hercegovini, dok domaći plaćaju.

Direktor UPFBiH Mladen Pandurević naveo je da ima još puno propusta koji su vezani za pravilnik o PDV-u, te način obračuna PDV-a zbog čega se domaći prijevoznici dvostruko oporezuju.

Naglasio je da poseban problem predstavlja nepotpisivanje sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja sa Hrvatskom zbog čega za 10 godina nisu uspjeli vratiti više od 120 miliona KM iz te zemlje.

Na sjednici Upravnog odbora za direktora Udruženja poslodavaca FBiH po treći put izabran je Pandurević.

Također, redovna Skupština Udruženja poslodavaca FBiH zakazana je za 4. april 2018. u Sarajevu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti