Vijesti

Udruženje poslodavaca i samostalnih privrednika Gračanica predstavilo projekt Međunarodnog sajma poduzetništva i obrta "Gračanica 2010."

06.10.2009. 14:16 / Izvor: Fena

Udruženje poslodavaca i samostalnih privrednika Gračanica je 06. oktobra 2009. godine na 16. generalnom bh. sajmu ZEPS 2009. predstavilo projekt Međunarodnog sajma poduzetništva i obrta "Gračanica 2010."

Direktor sajma "Grapos Expo", koji će premijerno biti držan od 7. do 10. aprila 2010. godine, Nedžad Nuhanović izjavio je da je vizija pokretača ovog projekta da sajam postane centar promocije poduzetništva i lider u kvaliteti organizacije sajmova.

"Misija projekta Grapos Expo je da ulaganjem u razvoj sajma postepeno postignemo privlačnost za izlagače i posjetitelje, ekonomsku i finansijsku samoodrživost projekta i da djelovanjem utječemo na povećanje konkurentnosti poduzetništva i očuvanje tradicijskih zanata i privrednih vrijednost u BiH", izjavio je Marijan Novak, predstavnik GTZ-a, partnera u organizaciji gračaničkog sajma.

O projektu "Grapos Expo" govorili su i premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić, federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Velimir Kunić i načelnik Općine Gračanica Nusret Helić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti