Ugostitelji u RS zahvalni što nisu pooštrene mjere

19.03.2021. 13:17 / Izvor: SRNA
Ugostitelji u RS zahvalni što nisu pooštrene mjere

Udruženje poslodavaca turizma i ugostiteljstva Republike Srpske "Horeka" zahvalno je Republičkom štabu za vanredne situacije i Vladi RS što nisu pooštrili epidemiološke mjere i na iskazanom razumijevanju.

Udruženje poslodavaca turizma i ugostiteljstva Republike Srpske "Horeka" zahvalno je Republičkom štabu za vanredne situacije i Vladi Republike Srpske što nisu pooštrili epidemiološke mjere i na iskazanom razumijevanju, čime je omogućen nastavak rada ovog sektora pod dosadašnjim uslovima rada, izjavio je danas predsjednik Udruženja Dalibor Šajić.

"Bolje je da radimo nego da budemo zatvoreni, iako sada radimo pod otežanim uslovima privređivanja. Mi takođe želimo da zajedno sa institucijama podignemo nivo odgovornog ponašanja u ugostiteljskim objektima i hotelima", rekao je Šajić novinarima u Banjaluci.

On je naveo da će, s ciljem odgovornog ponašanja, ugostitelji i hotelijeri izraditi prigodne plakate i flajere koji će biti postavljeni na ulazima u objekte sa porukom o tome kako da se građanin odgovorno ponaša u ugostiteljskom objektu, kao i da će u te objekte uvesti kovid–redare.

Šajić je podsjetio da slijedi pojačana kontrola epidemioloških mjera od inspekcijskih i drugih nadležnih organa, navodeći da ugostitelji i hotelijeri podržavaju sankcionisanje svakog neodgovornog ponašanja.

On je dodao da je ovo udruženje prije desetak dana uputilo dopis nadležnim institucijama u vezi sa dogovorom oko načina izmirivanja neizmirenih obaveza, i to bez kamata, kada se stanje normalizuje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti