Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Ugovore potpisalo 50 odsto korisnika

02.05.2014. 07:50 / Izvor: SRNA

Zavisno preduzeće "Elektrokrajina" Banjaluka ima više od 246.000 korisnika, od kojih je do sada oko 50 odsto potpisalo ugovore o snabdijevanju strujom, za šta je krajnji rok 30. jun, rekao je portparol "Elektrokrajine" Predrag Klincov.

On je istakao da s ciljem intenziviranja tih aktivnosti radnici "Elektrokrajine" od 25. februara na kućne adrese kupaca donose na potpis ugovore o snabdijevanju, a tu zakonsku obavezu kupci mogu ispuniti i u prostorijama lokalnih elektrodistribucija, kao i u direkciji "Elektrokrajine" u centru Banjaluke.

"Ukoliko kupac ne zaključi ugovor u utvrđenom roku, distributer ima pravo da obustavi isporuku električne energije isključenjem objekta krajnjeg kupca sa mreže", rekao je Klincov, napominjući da je sklapanje ugovora besplatno.

On je rekao da je zaključno sa krajem marta "Elektrokrajina" ugradila više od 21.000 brojila za daljinsko očitavanje potrošnje električne energije.

Klincov je naveo da je ovaj projekat započet 2009. s ciljem smanjenja operativnih troškova poslovanja, sprečavanja neovlaštene potrošnje, unapređenja usluga za kupce, te efikasnijeg uvida u stanje na terenu, navodeći da troškove zamjene brojila snosi "Elektrokrajina".

On je podsjetio da je "Elektrokrajina" u oktobru prošle godine sklopila ugovor sa kompanijom "Tošiba" iz Đenove kojim se u narednom trogodišnjem periodu, osim izgradnje i sanacije srednjonaponske i niskonaponske mreže, predviđa i ugradnja 12.000 brojila za daljinsko očitavanje na području radnih jednica Prijedor, Laktaši i Mrkonjić Grad.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti