Uhapšen direktor "Agrokomerca" Ermin Mujić osumnjičen za primanje dara

13.11.2017. 16:12 / Izvor: Akta.ba
Uhapšen direktor 'Agrokomerca' Ermin Mujić osumnjičen za primanje dara

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su po nalogu sarajevskog Kantonalonog tužilaštva direktora "Agrokomerca" iz Velike Kladuše.

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su po nalogu sarajevskog Kantonalonog tužilaštva direktora "Agrokomerca" iz Velike Kladuše Ermina Mujića koji se sumnjiči za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja u vezi sa primanjem dara i drugih oblik koristi, saznaje Balkanska istraživačka mreža u Bosni i Hercegovini (BIRN BiH).

Iz SIPA-e su saopštili da je osumnjičena osoba u svojstvu odgovorne osobe tražila veći novčani iznos na ime određenog zakupa kako bi sebi pribavila protivpravnu imovinsku, a na štetu privrednog društva u kojem obnaša dužnost odgovorne osobe.

Aktivnosti se, dodaju iz SIPA-e, realizuju po naredbama sarajevskog Općinskog suda i Kantonalnog tužilaštva, te se izvode pretresi na više lokacija u Unsko-sanskom kantonu sa ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

U SIPA-i su još rekli da će osumnjičeni nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama uz izvještaj o počinjenom djelu biti predan Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo, javio je BIRN BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti