Uhapšen direktor turističke agencije iz Banje Luke

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Uhapšen direktor turističke agencije iz Banje Luke

22.07.2019. 09:52 / Izvor: Alternativna televizija

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, realizovali su akciju kodnog naziva "Aerodrom", u kojoj je, kako nezvanično saznaje ATV, uhapšen Siniša Antić, direktor turističke agencije ARS Tours.

"Akcija Aerodrom rezultirala lišenjem slobode zbog pričinjene štete izvršenjem krivičnog djela u iznosu od oko 63.000,00 KM", saopšteno je iz PU Banjaluka.

Tokom istrage oduzeta je određena dokumentacija i saslušan je veći broj lica, a što će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

"Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 22.07.2019. godine, realizovali su akciju kodnog naziva Aerodrom u kojoj je lišen slobode S.A. iz Banje Luka zbog sumnje da je izvršio krivično djelo Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja", navodi se u saopštenju.

Naime, na osnovu višemjesečne istrage koje je vođena pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, policijski službenici su utvrdili da se S.A. sumnjiči da je tokom 2017. i 2018. godine, prilikom prodaje turističkih aranžmana, dobijeni novac umjesto polaganja na račun preduzeća čije je bio odgovorno lice, prisvojio za sebe i oštetio preduzeće za iznos od oko 63.000,00 KM.

Sve dalje mjere i radnje prema uhapšenom preduzeće se po instrukciji postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti