Uhapšena još jedna službenica Geodetske uprave RS-a

17.11.2017. 12:21 / Izvor: Fena
Uhapšena još jedna službenica Geodetske uprave RS-a

Privedena je zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivična djela zloupotreba službenog položaja i nesavjestan rad u službi.

Policijski službenici Uprave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) za organizovani i teški kriminalitet jučer su lišili slobode D.K. (1987.), službenicu Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIP) RS-a, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivična djela zloupotreba službenog položaja i nesavjestan rad u službi.

Nezvanično, uhapšena je Doris Kremenović koja je povezana s aferom Građa.

Ona će danas uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti sprovedena u Posebno odjeljenje republičkog tužilaštva za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminaliteta Republičkog javnog tužilaštva u Banjoj Luci, potvrđeno je iz entitetske policije.

Policija je podnijela i dopunu izvještaja protiv osobe inicijala A.D. pomoćnika direktora RUGIP-a, te osobe inicijala D.G., šefa područne jedinice Banja Luka i osobe inicijala Ž.M. stručnog saradnika RUGIP-a, koji su slobode lišeni 26. oktobra.

Nezvanično, radi se o Aleksandru Deuriću, Draganu Gruloviću i Željki Milinković.

Terete se da su izvršili krivična djela zloupotreba službenog položaj i nesavjestan rad u službi, postupajući u predmetima Poljopriverdna škola, Bojan Savić - građevinsko zemljište na obali rijeke Vrbas na štetu grada Banja Luka, Građa a.d. Banjaluka i Metalex a.d. Prnjavor.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti