Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Umihamić: Revitalizovati firme "Ditu" i "Konjuh"

09.05.2014. 09:34 / Izvor: SRNA

Premijer Tuzlanskog kantona Bahrija Umihamić upoznao je u Tuzli zamjenika šefa delegacije EU u BiH Renca Davidija o narednim aktivnostima Vlade ovog kantona u segmentima privrede, zdravstva, obrazovanja i pravosuđa.

Umihamić je naglasio da je namjera Vlade Tuzlanskog kantona da revitalizuje firme "Ditu" iz Tuzle i "Konjuh" iz Živinica, da  izvrši strateško reprogramiranje rada mašinske industrije i povezivanje sa rudnicima i "Elektroprivredom" BiH, navedeno je danas na sajtu Vlade ovog kantona.

"Sve ove aktivnosto trebalo bi da rezultiraju novim zapošljavanjem i povoljnijom poslovnom klimom na području Tuzlanskog kantona", rekao je Umihamić i dodao da je Tuzlanski kanton suočen sa problemima u budžetskom planiranju.

Izrazivši zadovoljstvo idejama o kojima je upoznat i o načinu na koje se one namjeravaju realizovati, Davidi je izdvojio nekoliko oblasti u kojima mogu pomoći kao što su program "Erasmus plus", te neki dugoročni projekti vezani  za IPA fondove.

Razgovoru su prisustvovali politički savjetnik Delegacije EU Nataša Malinić i ministar finansija Tuzlanskog kantona Miralem Nuhanović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti