Una-promet u nekadašnjoj tvorinici Medic otvorila svoju četvrtu poslovnicu

25.03.2016. 10:05 / Izvor: Akta.ba

Za samo nekoliko mjeseci na objektu nekadašnjeg Medica izvršeni su brojni građevinski radovi na rekonstrukciji samog objekat kako bi se omogućio nesmetan i siguran rad u poslovnici i oko nje.

Krajem prošle godine kompanija Una-promet d.o.o. iz Cazina kupila je preostale kapacitete nekadašnje tvornice medicinskih instrumenata Medic koja je do tada bila u višegodišnjem stečaju.

Kupovinom Medic-a, kompanija Una-promet d.o.o. je preuzela i izvršenje svih zaostalih obaveza ove kompanije pa je tako riješeno pitanje oko 200 radnika koji su godinama čekali na uvezivanje radnog staža i ostvarenja prava na penziju.

Za samo nekoliko mjeseci na objektu nekadašnjeg Medic-a izvršeni su brojni građevinski radovi na rekonstrukciji samog objekat kako bi se omogućio nesmetan i siguran rad u poslovnici i oko nje.

"Ovo je četvrta poslovnica firme Una-promet d.o.o. a služiće kao skladište - stovarište građevinskog materijala na veliko i malo", rekli su iz Una-prometa.

Una-promet bavi se prometom građevinskog materijala i specifičnih materijala koji nisu dostupni u ostalim trgovačkim sredinama, a sve je veći razvoj uslužne proizvodnje rezanog pločastog namještaja u kojoj Una-promet radi kooperaciju s najmanje stotinjak cazinskih samostalnih obrtnika.

Iz kompanije Una-promet kažu kako trenutno zapošljavaju 10 radnika a planovi su da se u narednom periodu boj zaposlenih poveća.

Kompanija postoji već 26 godina i konstantno bilježi rast kako u prometu i poslovanju tako i u broju zaposlenih.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti