al
Unaprijediti odnose BiH i Nigerije u svim segmentima

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Unaprijediti odnose BiH i Nigerije u svim segmentima

18.01.2019. 08:38 / Izvor: Akta.ba

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić primio je jučer u Sarajevu ambasadoricu Savezne Republike Nigerije za BiH Eniolu Ajayi.

Razgovarali su o ekonomskoj i privrednoj saradnji i saglasili se da je u budućnosti potrebno unaprijediti odnose ove dvije zemlje u svim segmentima.

Istaknuli su sličnost dvije države u pogledu multietničnosti i multikulturalnosti i rekli da je za obje zemlje  korisna izgradnja dobrih političkih i ekonomskih odnosa.

Predsjedavajući Zvizdić je naglasio značaj uspostavljanja diplomatskih i ekonomskih odnosa i rekao da BiH raspolaže iskoristivim  sektorima za  buduću saradnju. Istaknuo je posebno sektor poljoprivrede, energetike, transporta i turizma.

Predsjedavajući Zvizdić i ambasadorica Ajayi su se saglasili da je dosadašnja saradnja na niskom nivou i da postoje velike mogućnosti za prezentiranje mogućnosti obje zemlje.

Predsjedavajući Zvizdić je pozvao predstavnike iz Nigerije da ostvare kontakte sa bosanskohercegovačkim privrednicima i da svoje resurse predstave učesnicima manifestacija poput Sarajevo Biznis Foruma.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti