UniCredit fondacija objavila odabrane organizacije: Za 11 socijalnih projekata 254.229 KM

08.05.2012. 13:46 / Izvor: Fena
UniCredit fondacija objavila odabrane organizacije: Za 11 socijalnih projekata 254.229 KM

UniCredit fondacija je zaključila prvi poziv za projekte u BiH koji su povezani sa socijalnim poduzetništvom i dječijom zaštitom u lokalnim zajednicama, te objavila odabrane organizacije kojima je dodijeljeno 254.229 KM.

Fondacija Mozaik je, zahvaljući dugogodišnjem iskustvu u administraciju grantova, provela složen i transparentan proces kroz koji je od 166 pristiglih projekta odobreno 11.

Izvršna direktorica Fondacije Vesna Bajšanski -Agić je danas u Sarajevu predstavljajući odobrene projekte podsjetila da je poziv bio otvoren od 27. februara do 30. marta ove godine.

Organizacije iz oblasti dječije zaštite i socijalne inkluzije kojima su dodijeljena sredstva od 80.629 KM su: UG "Medica" Zenica, UG "Pomoć djeci Balkana" Goražde, Višegrad, UG "Korak po korak", Tuzla, zatim "Centar za djecu, mlade i porodicu" Laktaši, UG "Interaktivne otvorene škole" Tuzla i Udruženje dramskih umjetnika "Altteatar" Sarajevo.

Iznos od 173.600 KM za Fond socijalnog poduzetništva je dodijeljen organizacijama: Poljoprivredna zadruga "Malinar" Zavidovići, Udruženje žena "Orhideja" Stolac, Udruženje distrofičara Doboj, Fondacija "Mreža za ekonomsku saradnju ECON" Sarajevo, Mostar te Zemljoradnička zadruga "Insieme" Bratunac.

UniCredit Fondacija je aktivna u BiH već duži niz godina, kroz Program zajedničkog doniranja - inicijativu koja potiče zaposlenike da budu humani. U ovoj godini zaposlenici UniCredita prikupili su i donirali 10.000 eura za sedam humanitarnih organizacija u BiH.

"Jedan od ključnih nosilaca naše misije jeste podrška lokalnoj zajednici u kojoj radimo. Kroz sve naše aktivnosti nastojimo da unaprijedimo kvalitet života svakog stanovnika BiH", rekao je direktor UniCredit Bank Berislav Kutle.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti