Vijesti

UniCredit i ASA ne osjećaju krizu u lizing-poslovanju

23.12.2008. 11:03 / Izvor: Dnevni Avaz

Sekretar Udruženja društava za lizing u BiH Brankica Gaco kaže za "Dnevni avaz" da u našoj zemlji nije zabilježen veći povrat vozila kupljenih na lizing.

"Prema našim informacijama, u bh. lizing-kućama situacija nije dramatična, sve se odvija prema planu i nema masovnog vraćanja vozila, kao što je slučaj u Srbiji", kaže Gaco.

Broj vozila koja se vraćaju lizing-kućama u Srbiji je deset puta veći nego prošle godine. Lani je mjesečno vraćano desetak automobila, a sada tri do četiri dnevno.

Gaco kaže da će, zbog globalne finansijke krize, kupovina na lizing u narednoj godini godini, vejrovatno, biti smanjena.

U UniCredit lizingu potvrdili su da njihovoj kući ove godine nisu vraćana vozila te da sve teče prema planu.

Zbog drugačijeg oblika lizing-aranžmana i veće odgovornosti korisnika lizinga u BiH, što podrazumijeva finansijski lizing, koji uključuje prijenos vlasništva, ne možemo govoriti o eventualnom masovnom povratu vozila, što bi se moglo očekivati usljed globalne ekonomske krize, saopćeno je iz ASA Abanka Lizinga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti