UniCredit Leasing mreža rasprostranjena na 17 zemalja

21.01.2009. 09:13 / Izvor: Fena
UniCredit Leasing mreža rasprostranjena na 17 zemalja

UniCredit i Locat počeli su izgradnju međunarodne lizing mreže kombinirajući lokalne stručnjake i globalnu dostupnost svoje evropske mreže.

Od januara 2009. italijanske lizing kompanije krenule su s aktivnostima pod novim UniCredit Leasing brandom i dalje će koordinirati cijelokupnu poslovnu aktivnost UniCredit Grupacije širom Evrope.

U Italiji UniCredit Leasing će i dalje opsluživati klijente s uobičajenim visokim nivoom kvalitete usluga iz proteklih godina, koji je doveo kompaniju do neupitne vodeće pozicije na lizing tržištu.

- Promjena će kompanijama otvoriti mogućnost ulaska na evropsko tržište putem jedinstvenog mjesta pristupa, objašnjava generalni direktor UniCredit Leasinga Massimiliano Moi.

UniCredit Leasing mreža koju čini više od 2.900 uposlenih rasprostranjena je na 17 zemalja: Italija, Austrija, Njemačka i nudi novi nivo poslovnih potencijala na novootvorenim tržištima centralne i istočne Evrope - Poljska, Mađarska, Srbija, Slovenija, Hrvatska, Slovačka, Rusija, Ukrajina, Baltičke zemlje, Češka republika, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Rumunija i Turska.

Novi organizacijski model UniCredit Leasinga se bazira na tri glavne zone: strategija, poslovanje, djelovanje, saopćeno je iz UniCredit Leasinga.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti