Unis Sarajevo se predstavio na splitskom sajmu GAST 2014

17.03.2014. 13:14 / Izvor: eKapija.ba
Unis Sarajevo se predstavio na splitskom sajmu GAST 2014
OTVORI GALERIJU

UNIS d.d. Sarajevo je ove godine uzeo učešće na međunarodnom Splitskom sajmu ''GAST 2014'', prezentirajući najnovije proizvode iz svog proizvodnog asortimana vrtnog namještaja.

UNIS d.d. Sarajevo je ove godine uzeo učešće na međunarodnom splitskom sajmu ''GAST 2014'', prezentirajući najnovije proizvode iz svog proizvodnog asortimana vrtnog namještaja.

Od osnivanja 1968. godine, pa do 1992. godine osnovao je ili integrisao u svoj sastav više od 100 preduzeća u oblastima: automobila i dijelova, repromaterijala, hemijske industrije, mašinogradnje, namjenske industrije, ležajeva, alata, bicikla i dijelova. U takvoj organizaciji je funkcionirao i veoma jak sistem usluga u oblasti inženjeringa i konsaltinga, turizma, rent-a-cara i drugo.

Razvijajući poslovne aktivnosti nakon okončanja rata u Bosni i Hercegovini, svoje poslovne aktivnosti su reducirali na programe koje su mogli obnoviti u jačem kapacitetu. Svoje poslovne aktivnosti obavljaju dijelom u UNIS d.d. (kao matično društvo Grupe), a dijelom u supsidijarnim društvima.

U tim okvirima, danas nude:

  • Ležajeve i dijelove – program čija je potpuna revitalizacija u toku. Program se realizira u proizvodnim društvima UNIS-UTL Vogošća i UNIS-PKL Jablanica;
  • Mjerno-regulacionu opremu za gas – program koji je obnovljen 1993. godine, a konačno finaliziran 1996. osnivanjem društva UNIS-FAGAS Sarajevo;
  • Izgradnja nekretnina i upravljanje nekretninama – program pokrenut obnovom poslovnog centra UNIS u saradnji sa stranim partnerom K.C.I.C (KIA) iz Kuwaita;
  • Trgovina i trgovinske usluge – razvijajući tržišni nastup u zemlji i inostranstvu, kupcima nude i proizvode iz uvoza, istovremeno razvijajući sistem posredovanja i povezivanja bosansko-hercegovačkih kompanija sa kompanijama iz inostranstva;

U ponudi UNIS d.d. Sarajevo možete naći vrtnu opremu koju proizvode samo od kvalitetnih materijala a sa istom su se ovaj put i predstavili na sajmu GAST u Splitu. Lako sklopive vrtne garniture, kao i solo klupe, jednostavnog dizajna idealna su kombinacija cijene, kvaltete i funkcionalnosti. Sklapajući okvir osigurava jednostavan transport, a proizvod zauzima vrlo malo prostora prilikom odlaganja.

UNIS Vrtna oprema čini organizaciju zabava i piknika, kako na otvorenom tako i u zatvorenom prostoru, jednostavnijom kao nikad prije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti