United Grupa preuzela bugarsku Novu

22.01.2021. 15:30 / Izvor: Akta.ba
United Grupa preuzela bugarsku Novu

United Grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski operater u Jugoistočnoj Evropi, objavila je danas da je završila akviziciju Nova Broadcasting Group, najveće bugarske medijske kompanije sa više platformi.

United Grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski operater u Jugoistočnoj Evropi, objavila je danas da je završila akviziciju Nova Broadcasting Group, najveće bugarske medijske kompanije sa više platformi.

Televizija sa nacionalnom frekvencijom NOVA TV, 10 televizijskih kanala, najveća online platforma Net Info, koju posjećuje čak 80 % stanovnika Bugarske u prosjeku svakog mjeseca i četiri radio stanice, dio su Nova Broadcasting Group.

U okviru United Grupe, vodećeg telekomunikacijskog i medijskog operatora u Jugoistočnoj Evropi, u BiH posluje kompanija Telemach i njeni servisi EON i Total TV, a medijski sadržaj emituju televizije i portali Nova BH i N1.

Victoriya Boklag, izvršna direktorica United Grupe izjavila je: "Drago mi je što možemo da poželimo dobrodošlicu kompaniji Nova i njenim zaposlenima u porodicu United Grupe. Bugarska je atraktivno tržište za nas i Nova će kao dio Grupe nastaviti da jača svoj položaj. Snažna povezanost između Nove i naših drugih medijskih kompanija, daje nam priliku da stvorimo sinergetski efekat i dalje investiramo u lokalni sadržaj koji će oduševiti naše korisnike."

Poslovanje Nova Broadcasting Group u okviru United Grupe nadziraće Dirk Gerkens, bivši direktor RTL-a, televizijski stručnjak koji ima više od 25 godina iskustva u medijima.

Akvizicija Nova Broadcasting Group je dio strategije United Grupe, da posjeduje i telekomunikacijske i medijske kompanije na tržištima na kojima posluje. Platforma United Grupe kombinuje vodeće operatere i najbolje proizvođače medijskoj sadržaja u Jugoistočnoj Evropi.

Medijski ogranak United Grupe, United Media, proizvodi više od 20.000 sati originalnog sadržaja svake godine i emituje više od 30 kanala koji su dostupni za terestrijalnu, kablovsku, DTH, OTT i IPTV distribuciju.

O United Grupi:

United Grupa sa sjedištem u Holandiji, vodeći je telekomunikacijski i medijski operater u Jugoistočnoj Evropi. Kompanija na kraju 2020. godine posluje u osam zemalja i ima približno 10 miliona korisnika i 11 hiljada zaposlenih. United Grupa ima najširu pokrivenost mrežom u regionu i nudi korisnicima najatraktivniji izbor TV sadržaja iz cijelog svijeta. Značajna ulaganja u digitalnu infrastrukturu, medijski sadržaj i tehnologiju, osiguravaju izvrsnost proizvoda i usluga koje pruža korisnicima. United Grupa je od marta 2019. godine u većinskom vlasništvu kompanije BC Partners, jedne od najvećih investicijskih kompanija u svijetu.

Za više informacija posetite https://united.group/ i http://www.unitedmedia.net

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti