United Media kupuje agenciju Direct Media

08.06.2018. 08:09 / Izvor: N1
United Media kupuje agenciju Direct Media

Direct Media je moderna advertajzing agencija koja ima veliki broj klijenata u više zemalja region.

United Media predala je Komisiji za zaštitu konkurencije zahtjev za odobrenje kupovine 100 odsto udjela u kompaniji Direct Media na tržištima Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije, što uključuje i zahtjev za odobrenje Direct Mediji za kupovinu terestrijalnih televizijskih stanica Pink BiH i Pink Crna Gora.

“Direct Media je moderna advertajzing agencija koja ima veliki broj klijenata u više zemalja regiona, odlične odnose sa TV stanicama i medijima i dobro razrađene modele plasiranja i monetizacije lokalne produkcije i atraktivnih sadržaja. Zbog toga smo ih prepoznali i kao odličnu platformu za pokretanje transformacije televizija u regionu kroz primjenu novih tehnologija koje se sada uvode u cijelom svijetu”, rekla je Aleksandra Subotić, direktorica United Medije.

“Direct Media je skoro dvije decenije regionalni lider na tržištu medijskih i komunikacijskih agencija, kao i važan partner u produkciji televizijskog sadržaja. Drago nam je da je United Medija prepoznala vrijednosti Direct Medije i vjerujem da će naše udruživanje biti ključni faktor transformacije regiona ka budućnosti televizijskog oglašavanja u novom digitalnom dobu”, izjavio je direktor Direct Medije, Krasimir Guergov.

Ovom akvizicijom Direct Medija postaje dio velikog sistema United Medije i nastavlja razvoj novih tehnologija, inovativnih advertajzing modela i primjene digitalnog marketinga. To će omogućiti da se osmišljena rješenja plasiraju kroz različite platforme, a Direct Mediji osigurati potencijal za dalji rast.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti