UO UPFBiH imenovao članove radnih grupa za saradnju sa Vijećem ministara BiH

21.02.2020. 09:48 / Izvor: Akta.ba
UO UPFBiH imenovao članove radnih grupa za saradnju sa Vijećem ministara BiH

UO UPFBiH donio je odluke o imenovanju pregovaračkih timova za vođenje pregovora i potpisivanje kolektivnih ugovora.

Upravni odbor Udruženja poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine na redovnoj sjednici imenovao je članove radnih grupa koje će zajedno sa predstavnicima Unije Udruženja poslodavaca RS i predstavnicima Vijeća ministara BiH raditi na zakonskoj regulativi s ciljem poboljšanja poslovnog ambijenta u BiH.

U radnu grupu za indirektne poreze imenovani su Mubera Brković i Mladen Pandurević, u radnu grupu za javne nabavke Džemal Hasić i Mersiha Jusić, u radnu grupu za zaštitu domaće proizvodnje Edin Ibrahimpašić i Muhamed Žero, radnu grupu sa transport i komunikacije Safudin Čengić te grupu za smanjenje oporezivanja rada Adnan Smailbegović, s tim da se mogu kandidirati i novi članovi radnih grupa.  

Članovi UO donijeli su odluku da se Izborna skupština UPFBiH na kojoj će biti izabran predsjednik, Upravni odbor te predstavnici UPFBiH u Ekonomsko-socijalnom vijeću FBiH održi 01. aprila/travnja 2020. godine u Sarajevu. 

Na sjednici UO UPFBiH donesena je odluka o ustanovljavanju i načinu dodjele priznanja "Emerik Blum" najboljem poduzetniku u Federaciji BiH te usvojene odluke o kriterijima za izbor članova žirija, imenovanju članova žirija za dodjelu priznanja "Emerik Blum", kao i finansijski plan za dodjelu priznanja.    

 UO UPFBiH donio je odluke o imenovanju pregovaračkih timova za vođenje pregovora i potpisivanje kolektivnih ugovora za djelatnost drvne i papirne industrije u FBiH, za djealtnost tekstilne, kožarsko-prerađivačke, gumarske i industrije obuće u FBiH. 

Na jučerašnjoj sjednici UOUPFBiH dogovoreno je da će predstavnici UPFBiH i Razvojne banke FBiH tražiti zajednički sastanak s Vladom FBiH u vezi smanjenja kamatnih stopa i drugih troškova za kredite za privrednike koje plasira razvojna banka, kao i posebnu sjednicu Ekonomsko-socijalnog vijeća FBiH posvećenu ovoj temi. Konstatirano je potrebno dodatno poboljšati uvjete za plasman kredita  privredi od strane Razvojne banke FBiH. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti