UO Uprave za neizravno oporezivanje bez suglasnosti o raspodjeli prihoda

22.02.2019. 08:59 / Izvor: Akta.ba
UO Uprave za neizravno oporezivanje bez suglasnosti o raspodjeli prihoda

Nije usvojena niti Odluka o utvrđivanju privremenih koeficijenata za raspodjelu sredstava u razdoblju siječanj-ožujak 2019. godine.

Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje (UINO) BiH odlučio je, na jučerašnjoj sjednici u Mostaru, da Nacrt izmjena i dopuna Zakona o postupku neizravnog oporezivanja BiH bude dorađen u skladu s iznesenim primjedbama i da se o tome odlučuje na sljedećoj sjednici.

Ni na jučerašnjoj sjednici nije bilo suglasnosti među entitetskim predstavnicima za podršku odlukama koje se odnose na privremena poravnanja za protekle godine, ali i za 2018. godinu, priopćeno je iz UINO-a BiH.

Također, nije usvojena niti Odluka o utvrđivanju privremenih koeficijenata za raspodjelu sredstava u razdoblju siječanj-ožujak 2019. godine.

Članovi UO nisu postigli suglasnost o načinu rješavanja problema u vezi s izvršenjem presude Suda BiH u korist Republike Srpske, po kojoj je Uprava dužna isplatiti 15 milijuna maraka glavnice uz pripadajuću kamatu zbog nepostojanja odluka o poravnanjima u 2009. i 2010. godini.

Na inicijativu poslodavaca u BiH danas je razmatran prijedlog Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o primjeni Zakona o PDV-u, ali nije bilo dovoljno glasova kako bi taj podzakonski akt bio izmijenjen.

Razmatrana je i informacija o stanju i aktivnostima UINO-a BiH za posljednji kvartal 2018. godine, gdje se navode podaci o povećanju prihoda od PDV-a, kao i od prinudne naplate.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti