Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

UP Pozitiv organiziralo predavanje o blockchain tehnologiji i kripto valutama

18.08.2018. 10:19 / Izvor: Akta.ba

Udruženje privrednika “Pozitiv“ organiziralo je predavanje o blockchain tehnologiji i kritpo valutama pod nazivnom “Legalnost poslovanja kripto valutama u BiH i budućnost blockchain tehnologije“.

Predavanje je, za prijavljene članove Udruženja, pripremio Namik Nuhanović, CTO u bosanskohercegovačkoj kompaniji Mistral Technologies.

Tokom izlaganja prisutni članovi i prijatelji Udruženja imali su priliku upoznati se s osnovnim pojmovima vezanim za blockchain tehnologiju, načinima funkcioniranja kripto valuta, prednostima i nedostacima kripto tržišta, kupovinom i prodajom kripto valuta.

U interaktivnom dijelu predavanja učesnici su imali priliku postaviti različita pitanja iz ove oblasti te doznati neophodne informacije o mogućnostima koje nudi blockchain tehnologija.

"Cilj ovog predavanja bio je približiti načine na koje funkcionira blockchain tehnologija te u kojim segmentima poslovanja je ona primjenjiva. Određeni članovi Udruženja iskazali su želju da ova tema bude, s obzirom na svoju aktelnost i potencijalna kretanja u budućnosti, dodatno elaborirana s posebnim podtemama koje bi bile obrađivane", kazao je Amel Duranović, sekretar Udruženja privrednika “Pozitiv“.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti