Uporedo s evropskom promocijom: U BiH kreće proizvodnja samoljepljivih etiketa

24.09.2019. 12:26 / Izvor: Akta.ba
Uporedo s evropskom promocijom: U BiH kreće proizvodnja samoljepljivih etiketa
OTVORI GALERIJU

Istovremeno s evropskom promocijom digitalnog sistema za štampu AccurioLabel 230 kompanija Rigel d.o.o. u BiH pokreće proizvodnju etiketa na najnovijem dostignuću Konica Minolte.

Najnovije dostignuće kompanije Konica Minolta, industrijski digitalni printer etiketa AcurrioLabel 230, prvi ove vrste u Bosni i Hercegovini, predstavljen je danas premijerno u Sarajevu.

Promocija je održana u digitalnom print studiju Rigel d.o.o., gdje je ujedno ozvaničen i početak proizvodnje etiketa na ovom uređaju.

Evropska promocija Accurio Label 230 na isti dan je upriličena i u Briselu na Label EXPO2019, najvećem sajmu noviteta industrije etiketa, i naći će se u središtu ponude kompanije Konica Minolta.

Uporedo s evropskom promocijom, u pogonu digitalnog print studija Rigel u Sarajevu brojnim gostima iz struke, poslovnim partnerima i javnosti demonstrirane su mogućnosti uređaja i ozvaničen početak proizvodnje.

Vedad Meheljić, direktor firme Rigel d.o.o. Sarajevo, kazao je da je nabavka AccurioLabela 230 njihov odgovor na rastuće potrebe tržišta za manjim i srednjim tiražima, fleksibilnošću, prilagodljivošću, te specifične zahtjeve klijenata u vezi s oblikom i završnom doradom etiketa. 

U BiH posluju od 2015. godine, a u početku su se bavili resealing pričom u području samoljepljivih etiketa gdje su predstavljali jednu štampariju iz Crne Gore i plasirali ih na tržište Bosne i Hercegovine.

"Nakon nekoliko godina poslovanja, uvidjeli smo da naše tržište ima potrebu za etiketama manjih i srednjih tiraža koje nismo mogli zadovoljiti zato što mašine s kojima smo do sada radili nisu adekvatne zbog velikih troškova pripreme", istakao je Meheljić za portal Akta.ba.

Njihova ciljna grupa su firme koje rade u prosjeku od 1.000 do 10.000 etiketa na mjesečnom nivou. Zbog velikog udjela troška pripreme za štampu u prodajnoj cijeni etiketa, u fleksoštampi nije bilo moguće postići konkurentne cijene na manjim i srednjim tiražima zbog velikih troškova. 

"Sada možemo osigurati vrhunski kvalitet ispisa na različitim podlogama, u raznim oblicima i s brojnim mogućnostima dodatne obrade po veoma konkuretnim cijenama. Vjerujem da će ovo ulaganje obradovati i naše brojne klijente u štamparskoj, prehrambenoj i farmaceutskoj industriji te da ćemo, uz postojeću ponudu, povećati obim posla i doći do novih", istakao je Meheljić.

Mirza Merzić, direktor Konica Minolta poslovna rješenja BH d.o.o, istakao je značaj nove mašine za bh. tržište jer se većina proizvoda koje ona može proizvesti do sada uvozila. 

“Značajna je jer to i prvi digitalni uređaj koji se došao u Bosnu i Hercegovinu. Naročito je povoljna za manje firme koje imaju manje tiraže, a koje sada mogu na adekvatan način istaći marketinški dio poslovanja”, ističe Merzić.

Inače, brojne su prednosti AccurioLabela 230i u odnosu na ranije sisteme digitalne štampe etiketa i u odnosu na postojeća rješenja na tržištu Bosne i Hercegovine. 

"Ovim modelom postignuta je još veća lakoća korištenja te znatno poboljšanje brzine ispisa i brzine izmjene rolni. Također, radi se o eco friendly mašini kojom su dodatno poboljšani ekološki aspekti, a koji se najbolje ogledaju u smanjenju potrošnje električne energije i količine papirnog otpada", istakao je Merzić.

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti