Uposlenici Decoma prisustvovali na najvećem svjetskom WordCampu

02.07.2018. 12:31 / Izvor: Akta.ba
Uposlenici Decoma prisustvovali na najvećem svjetskom WordCampu
OTVORI GALERIJU

Konferenciju je posjetilo oko 2300 developera, dizajnera, project managera, a s njima je svoje znanje i iskustvo podijelilo čak 65 izlagača.

Decom, sarajevska IT kompanija koju čini tim istinskih stručnjaka i zaljubljenika u WordPress je u junu ove godine obezbijedila svojim uposlenicima prisustvo na najvećem dešavanju u svijetu WordPress developmenta - WordCampu.

WordCamp Europe, organizovan na nivou cijele Evrope, ove godine je održan u Beogradu. Konferenciju je posjetilo oko 2300 developera, dizajnera, project managera…, a s njima je svoje znanje i iskustvo podijelilo čak 65 izlagača.

"Najiščekivanije je bilo izlaganje osnivača WordPressa, Matt Mullenwega, koji je govorio o najaktuelnijim temama, tačnije novoj verziji WordPressa i najvećem novitetu koji ona donosi - Gutenbergu", istakli su iz Decoma.

 

 

Iako je Gutenberg bio zvijezda konferencije obuhvaćene su i brojne druge teme kao što je accessibility, SEO, APIs, branding, plugini, teme…

Pored same konferencije organizovan je Contributor Day tokom kojeg su svi zainteresovani mogli doprinijeti WordPress zajednici, ispravljanjem bugova, pisanjem dokumentacije i sl.

Također, održano je ukupno 19 radionica, gdje su učesnici imali priliku proširiti svoje znanje u poljima sigurnosti, testiranja, dizajna, developmenta i sl.

"Želimo se zahvaliti organizatorima koji su izuzetno odradili svoj posao. Predavanja su bila vrlo interesantna, dvorane su bile odlične, kao i networking area koja nam je omogućila da popričamo sa istinskim herojima WordPress svijeta i uposlenicima svjetskih, džinovskih firmi kao što su Google, PayPal i Yoast. Sve je savršeno isplanirano do zadnjeg detalja. Uključujući i hranu i after party", rekli su iz Decoma, a za kraj su još poručili: "Svaki zaljubljenik u WordPress bi trebao doživjeti atmosferu WordCampa. Nevjerovatan je osjećaj dijeliti iskustvo i znanje sa stotinama ljudi koji uživaju u istom poslu kao i ti. Nadamo se da ćemo naredne godine u Berlinu susresti još mnogo kolega iz Bosne i Hercegovine koji se bave WordPress-om i iskusiti sve ovo s njima."

Svi zainteresovani za WCEU 2019, koji će biti održan u Berlinu od 20. do 22. juna, već mogu pronaći određene informacije na:  https://2019.europe.wordcamp.org/a oni nestrpljivi mogu potražiti i informacije o nekoliko desetina lokalnih WordCampova koji se održavaju tokom cijele godine na: https://central.wordcamp.org/schedule/

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti