Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Upoznavanje sa planovima PD Semberija i Save Bijeljina

16.03.2014. 09:39 / Izvor: SRNA

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske posjetili su jučer Poljoprivredno dobro "Semberija" i Prehrambenu industriju "Sava" Bijeljina, s ciljem upoznavanja sa njihovim planovima za ovu godinu i sagledavanja određenih problema u ovim preduzećima.

"Cilj nam je bio da se upoznamo sa tekućim aktivnostima u oblasti primarne proizvodnje u PD `Semberija` i u oblasti prerađivačkih kapaciteta u `Savi` Bijeljina", izjavio je Srni pomoćnik ministra za poljoprivredu, prehrambenu industriju i ruralni razvoj Zoran Kovačević, koji je predvodio delegaciju resornogministarstva.

On je naveo da su se članovi delegacije Ministarstva upoznali sa planovima PD "Semberija" i "Save" za tekuću godinu, kao i sa trenutnim stanjem u timpreduzećima.

"Upoznali smo se i sa planovima zasnivanja nove proizvodnje i mogućnostima povezivanja, ne samo između te dvije firme, kao i sa planovima `Save` iz Bijeljine za uvezivanje i dogovoreni otkup domaćih sirovina za potrebe te fabrike", rekao jeKovačević.

On je dodao da je cilj posjete bio i sagledavanje određenih problema koji postoje u tim preduzećima, sa aspekta tekućeg poslovanja, mogućnosti investicija i pojašnjavanje pravilnika resornog ministarstva za tekuću godinu, koji će bitiobjavljen iduće sedmice.

"Imali smo i kratak i konstruktivan sastanak sa predstavnicima udruženjapoljoprivrednih proizvođača, koji su iznijeli određene primjedbe i sugestije u vezi sa našim pravilnikom, tako da smo dali pojašnjenja za neke njihove dodatne zahtjeve", rekao je Kovačević.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti