Upoznavanje sa planovima PD Semberija i Save Bijeljina

16.03.2014. 09:39 / Izvor: SRNA
Upoznavanje sa planovima PD Semberija i Save Bijeljina

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske posjetili su jučer Poljoprivredno dobro "Semberija" iPrehrambenu industriju "Sava" Bijeljina, s ciljem upoznavanja sa njihovim planovimaza ovu godinu

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske posjetili su jučer Poljoprivredno dobro "Semberija" i Prehrambenu industriju "Sava" Bijeljina, s ciljem upoznavanja sa njihovim planovima za ovu godinu i sagledavanja određenih problema u ovim preduzećima.

"Cilj nam je bio da se upoznamo sa tekućim aktivnostima u oblasti primarne proizvodnje u PD `Semberija` i u oblasti prerađivačkih kapaciteta u `Savi` Bijeljina", izjavio je Srni pomoćnik ministra za poljoprivredu, prehrambenu industriju i ruralni razvoj Zoran Kovačević, koji je predvodio delegaciju resornogministarstva.

On je naveo da su se članovi delegacije Ministarstva upoznali sa planovima PD "Semberija" i "Save" za tekuću godinu, kao i sa trenutnim stanjem u timpreduzećima.

"Upoznali smo se i sa planovima zasnivanja nove proizvodnje i mogućnostima povezivanja, ne samo između te dvije firme, kao i sa planovima `Save` iz Bijeljine za uvezivanje i dogovoreni otkup domaćih sirovina za potrebe te fabrike", rekao jeKovačević.

On je dodao da je cilj posjete bio i sagledavanje određenih problema koji postoje u tim preduzećima, sa aspekta tekućeg poslovanja, mogućnosti investicija i pojašnjavanje pravilnika resornog ministarstva za tekuću godinu, koji će bitiobjavljen iduće sedmice.

"Imali smo i kratak i konstruktivan sastanak sa predstavnicima udruženjapoljoprivrednih proizvođača, koji su iznijeli određene primjedbe i sugestije u vezi sa našim pravilnikom, tako da smo dali pojašnjenja za neke njihove dodatne zahtjeve", rekao je Kovačević.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti