Upozorenje firmama na poslovima zimskog održavanja

08.01.2019. 13:26 / Izvor: Akta.ba
Upozorenje firmama na poslovima zimskog održavanja

Ministarstvo prometa i veza HNK, Uprava za ceste, obavijestilo je sve ponuđače na poslovima zimskog održavanja o nadolazećim sniježnim padavinama.

Ministarstvo prometa i veza HNK, Uprava za ceste, obavijestilo je sve ponuđače na poslovima zimskog održavanja da budu u pripravnosti zbog nadolazećih sniježnih padavina.

Prema podacima dobivenih od Federalnog hidrometeorološkog zavoda navode da se u periodu od 09.-12.01.2019. godine očekuju obilnije sniježne padavine.

"S tim u vezi, molimo Vas da u navedenom periodu budete u pripravnosti kako biste mogli na vrijeme krenuti sa čišćenjem snijega i na taj način osigurati bezbjedno odvijanje saobraćaja", navodi se u obavijesti upućenoj firmama Đogić d.o.o. Prozor-Rama, Putevi d.d. Mostar, PBP d.o.o. Konjic, HP Investing d.o.o. Mostar, Beljušić d.o.o. Prozor-Rama,  KTM Brina d.o.o. Posušje.

Dalje se navodi da ukoliko se desi da se neke dionice ne budu čistile na vrijeme, mjesec januar će se umanjiti za iznos od 30 % kako je i predviđeno ugovorom o redovnom/zimskom održavanju.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti