Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Uprava CZKS donirala Općoj bolnici zaštitnu medicinsku opremu

20.05.2020. 16:02 / Izvor: Fena

Uprava civilne zaštite Kantona Sarajevo donirala je Općoj bolnici zaštitnu medicinsku opremu i sredstva za dezinfekciju.

Delegacija u sastavu ministrica komunalne privrede KS Nihada Glamoč, direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Jasmin Terović i pomoćnik direktora zaštite od požara i vatrogastvo Nijaz Vatrić, donaciju je uručila direktoru Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš", donaciju koju je osigurala kantonalna civilna zaštita.

Donacija sadrži zaštitnu medicinsku opremu u kojoj je oko 20.000 zaštitnih maski, 16.000 zaštitnih rukavica, 600 komada jednokratnih kombinezona, 100 vizira, 1.000 hiruških mantila i 100 natikača.

Pored ovoga donirana su i sredstva za dezinfekciju.

Direktor Kravić se zahvalio Upravi civilne zaštite na ovoj značajnoj donaciji i brizi za osoblje Opće bolnice.

Naglasio je da iako imamo bolju situaciju sa koronavirusom, da postoji realna opasnost od ponovne epidemije te da su sada zdravstveni radnici spremni s obzirom na skorašnje iskustvo.

Ovom prilikom Kravić je upoznao goste na koji način je bio organiziran rad u Općoj bolnici tokom trajanja aktuelne pandemije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti