Vijesti

Uprkos krizi u metalskoj industriji "Monting energetika" d.o.o. Trebinje širi tržište: Ulazni trendovi u ostvarivanju prihoda

26.10.2009. 11:39 / Izvor: Fokus

"Monting energetika" d.o.o. Trebinje u svom početku bila je firma specijalizovana za održavanje Termoelektrane Gacko. U 2006. godini ovo preduzeće je privatizovano i od tada počinje da širi svoj djelokrug rada, ali i tržište.

Osim TE Gacko "Monting energetika" sada održava i termoelektrane u Ugljeviku i Pljevljima, a učestvuje i u rekonstrukciji željezara u Zenici i Smederevu, kao i pivare u Nikšiću. Jedan broj poslova rađen je i za renomirane evropske kompanije, poput norveškog "LangLand & Schei" i njemačkog "LSM Lother SCHULZ-MECHANIK GmbH", rekao je savjetnik Uprave Dragomir Čulić.

Prema njegovim riječima, uporedo s poslovima održavanja "Monting energetika" bavi se projektovanjem i montažom opreme za eksploataciju i pripremu mineralnih sirovina, te montažom i održavanjem sistema za centralno grijanje.

"Monting energetika proizvodi opremu i konstrukcije od ugljeničnih čelika, opremu za procesnu industriju, rezervoare i slične posude, cjevovode za procesnu industriju, mašinske rezervne dijelove i drugo", dodao je Čulić.

Proizvode se i konstrukcije od nehrđajućeg čelika. Ova oprema namijenjena je za hemijsku, prehrambenu, farmaceutsku industriju, industriju piva, vina, bezalkoholnih pića i drugo. A tu su i proizvodi namijenjeni za građevinarstvo i uređenje enterijera (ograde za stepeništa, balkone, unutrašnje uređenje objekata).

Krajem prošle godine "Monting energetika", istakao je Čulić, odlučila se za kreditnu liniju Investiciono-razvojne banke RS za podršku preduzetnicima i preduzećima. Podignut je kredit u iznosu od 630.000 KM, uz pomoć kojeg su nabavljeni robot za zavarivanje, mašina za presovanje limova i specijalizovana dizalica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti