Uručeni novi testovi na koronavirus za KCUS i SKBM

27.03.2020. 12:59 / Izvor: Akta.ba
Uručeni novi testovi na koronavirus za KCUS i SKBM

Kliničkom centru Univerzitetu u Sarajevu danas je uručeno 1.000 a Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar 500 testova za detekciju koronavirusa

Federalna uprava civilne zaštite jutros je Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) i Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar (SKBM) uručila testove za detekciju koronavirusa koji su, uz prethodnu saglasnost Vlade FBiH, nabavljeni u skladu sa Odlukom Federalnog štaba civilne zaštite, i po kojoj će se nabaviti 170 hiljada ovih testova.

Pošiljku s novim testovima direktorici KCUS-a prof. dr. Sebiji Izetbegovic uručio je načelnik Federalnog štaba civilne zaštite, Fahrudin Solak, a pošiljku sa testovima za SKB Mostar transportovali su i uručili pripadnici FUCZ Borki Tutiš, dežurnom inžinjeru sa Odjela molekularne dijagnostike SKBM.

Kliničkom centru Univerzitetu u Sarajevu danas je uručeno 1.000 a Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar 500 testova za detekciju koronavirusa. Testovi će se, u skladu sa potrebama, u narednim danima kontinuirano dostavljati zdravstvenim ustanovama na području FBiH.

Za brži transport testova FUCZ je stavila na raspolaganje i dvije letjelice (žirokoptere) koje će se koristiti za ove potrebe.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti