Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

USAID objavio prvi poziv za finansiranje na Zapadnom Balkanu - nagrade do 500.000 dolara

26.04.2021. 15:07 / Izvor: Akta.ba

Program Catalyze Innovative Blended Finance, koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), objavio je prvi poziv za finansiranje na Zapadnom Balkanu.

"Sve zainteresovane i kvalifikovane organizacije imaju priliku da podnesu aplikacije i prijedloge za finansiranje, što ima za cilj da doprinese rastu malih i srednjih preduzeća u Crnoj Gori, Albaniji, Bosni i Hercegovini (BiH), Sjevernoj Makedoniji i Srbiji", navodi se u pozivu.

Program primjenjuje Palladium International grupa, a finansira USAID.

"Palladium International snažno ohrabruje sve organizacije da prate svoje aplikacije i prijedloge za finansiranje uključujući i one organizacije koje nikada nisu direktno ili indirektno dobile finansije od USAID-a", navodi se u pozivu.

U zavisnosti od raspoloživih sredstava, Palladium namjerava da obezbijedi između 30.000 i 500.000 USD za pojedinačnu vrijednost nagrade, međutim, taj iznos se potencijalno može povećati tokom procesa zajedničkog stvaranja i/ ili ako su na raspolaganju dodatna sredstva za tu inicijativu. 

Palladium zadržava pravo da finansira bilo koji ili nijedan od podnijetih prijava odnosno prijedloga.

"Proces odabira će biti u dvije faze koje će postepeno smanjivati broj ponuđača za koje se razmatra konačna mogućnost finansiranja. Rok za prijavljivanje u prvoj fazi je 17. maj, a u drugoj 31. avgust", precizira se u pozivu.

Prijave je potrebno dostaviti elektronski na mail wbalkans.eog@thepalladiumgroup.com.

Svi materijali moraju biti dostavljeni na engleskom jeziku.

PODIJELI:

TAGOVI:

usaid

javni poziv

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti