USK dobio plan zbrinjavanja otpadnih voda u ruralnim područjima za 20 godina

03.07.2020. 15:07 / Izvor: Akta.ba
USK dobio plan zbrinjavanja otpadnih voda u ruralnim područjima za 20 godina

Plan predstavlja strateški dokument za planiranje prioritetnih aktivnosti koje trebaju doprinijeti ispunjavanju budućih zahtjeva po pitanju zbrinjavanja otpadnih vodama.

Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša obavještava sve zainteresirane strane, da je Skupština Unsko-sanskog kantona na svojoj 11. redovnoj sjednici održanoj dana 1.7.2020. godine, donijela "Plan zbrinjavanja otpadnih voda u ruralnim područjima Unsko-sanskog kantona za narednih 20 godina".

Plan je urađen u partnerstvu sa Ministarstvom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, te u suradnji sa predstavnicima svih gradova i općina sa područja Unsko-sanskog kantona, a financijski je podržan od strane Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH.

"Ovim putem koristimo priliku da se zahvalimo svim učesnicima u izradi Plana koji su dali svoj doprinos kako bi svi zajednički pripremili dokument koji između ostalog treba da potakne investicije u komunalnu infrastrukturu na području našeg Kantona", navode iz ministarstva.

Plan predstavlja strateški dokument za planiranje prioritetnih aktivnosti koje trebaju doprinijeti ispunjavanju budućih zahtjeva po pitanju zbrinjavanja otpadnih vodama u ruralnim područjima kantona. 

Opći cilj ovog Plana je definirati prijedloge mjera koje je neophodno poduzeti kako bi se unaprijediti proces rješavanja problema odvodnje fekalnih voda i njihov odgovarajući tretman u ruralnim područjima kantona sa svrhom unapređenja stanja okoliša, zaštite biološke raznolikosti i zaštite javnog zdravlja, odnosno unaprijedila kvaliteta života građana kantona i okolišna kvaliteta sliva rijeke Une.

Plan se može preuzeti ovdje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti