USK: Potpisani ugovori o projektima iz oblasti vodosnabdijevanja

09.07.2008. 15:41 / Izvor: Fena
USK: Potpisani ugovori o projektima iz oblasti vodosnabdijevanja

Ministrica poljoprivrede Unsko-sanskog kantona (USK) Rasima Bobić potpisala je danas u Bihaću ugovore o realizaciji projekata iz oblasti vodosnabdijevanja i izgradnje kanalizacione mreže s načelnicima općina Cazin, Sanski Most, Bosanski Petrovac i Velika Kladuša.

Projekti vezani za ove ugovore su od izuzetnog značaja za razvoj pomenutih općina, a sredstva su obezbijeđena u budžetu kantona. Načelnici općina Cazin i Velika Kladuša, Nermin Ogrešević i Admi Mulalić potpisali su ugovore vezane za rekultivaciju zemljišta.

Naime, pitanje vodosnabdijevanja u velikokladuškoj općini je riješeno, a donekle i na području cazinske općine. Potreba je iskazana za rekultivacijom zemljišta, što bi uveliko doprinijelo razvoju poljoprivrede u ovim općinama.

"Na području općine Bosanski Petrovac radi se na rješavanju infrastrukture", kazao je općinski načelnik Dragan Kecman naglašavajući da ono što je alarmantno i što zahtijeva hitnu sanaciju je kanalizacioni sistem, za šta je i potpisan ugovr s resornim ministarstvom.

U Sankom Mostu iskazan je interes za obnovu vodovodnog sistema, te za rekultivaciju zemljišta. Stoga je načelnik ove općine Sanjin Halimović potpisao ugovor za realizaciju tih projekata.

Ministrica Bobić istakla je tokom današnjeg sastanka da će ministarstvo podržati projekte koji se pokažu kvalitetnim i značajnim za razvoj lokalne zajednice, te da će se s tom praksom nastaviti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti